BIVŠEM KAPITENU ZVEZDE AMPUTIRANA NOGA: Igrao sa tumorom, osvojio srpsku ligu, pa preko noći postao invalid

Novosti online

14. 11. 2020. u 18:44

IVAN Ćorović je trebalo da bude sledeća velika stvar regionalne košarke, ali je tome na put stao tumor na kolenu sa kojim je igrao osam meseci i osvojio srpski juniorski šampionat misleći da je hematom.

БИВШЕМ КАПИТЕНУ ЗВЕЗДЕ АМПУТИРАНА НОГА: Играо са тумором, освојио српску лигу, па преко ноћи постао инвалид

Foto: N.Paraušić

Nekadašnjem kapitenu mlađih kategorija Crvene zvezde otkriven je tumor zbog kog je morala da mu bude ampturiana noga, a danas se priseća svega što mu se dešavalo u najbolnijem periodu života.

Ćorović je za crnogorsku televiziju "Vijesti" govorio o svom životu i bolesti koja mu je prekinula izvanrednu košarkašku karijeru.

- Bio sam momak za primer, dobro mi je išla i škola, najviše sam trenirao i dogurao sam čak do kapitena juniorskog tima Zvezde, počeo je priču Ćorović koji je bio kapiten sadašnjim reprezentativcima Srbije Boriši Simaniću, Aleksi Radanovu, Stefanu Đorđeviću...

Međutim, umesto na terenu, počela je njegova borba za život.

- Govorili su hematom, nije moglo da se utvrdi. Najveći problem je bio što sam ja igrao sa tim osam meseci. Osvojio juniorsko prvenstvo Srbije i kad je trebalo da počnu pripreme za novu sezonu, za neki moj možda da kažem i bum, otkrio sam problem koji me je pratio i počela je borba za život. U tom trenutku sam se borio za život i nisam mogao da patim za košarkom, ali sigurno da mi se ponekad igra i voleo bih, ali život ima dosta epizoda, u nekoj od njih ću i ja biti uspešniji.

Tumor je najpre lečen hemoterapijama, da bi usledile dve operacije, a na kraju je morala noga da bude amputirana iz kuka.

Ćorović u Crnog Gori nije ostvario invalidninu jer se komisija pozvala na to što nije imao metastaze, a košarkaš nije želeo da se dublje upliće u celu priču.

(Blic/Vijesti.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)