KOKOŠKOV POSLE DEBAKLA U BARSELONI: Kao da nismo izašli na teren

V. P.

13. 11. 2020. u 17:14

KLASIČAN nokaut doživeo je tim Igora Kokoškova u 8. kolu Evrolige. Fenerbahče je u duel sa Barselonom ušao kao autsajder, ali niko nije očekivao da će iz njega izaći sa drugim najubedljivijim porazom u klupskoj istoriji - 55:97!

КОКОШКОВ ПОСЛЕ ДЕБАКЛА У БАРСЕЛОНИ: Као да нисмо изашли на терен

Foto: Evroliga

Pre skoro deset godina, tadašnji sastav turskog velikana izgubio je od Sijene sa 43 poena razlike (58:101).

Kako je selektor Srbije rekao na konferenciji za medije posle debakla u "Blaugrani", u ovom meču postojao je samo jedan tim.

- Kao da nismo izašli na teren. Čestitam Barseloni i treneru Jasikevičijusu, dali su nam dobru lekciju. Nije tajna da je ovaj sastav Barselone pravljen da osvoji Evroligu, imaju potencijal, dubinu, dobar miks mlađih igrača i veterana. Sve u svemu, imaju dobru šansu da odu do samog kraja - uglavnom je Kokoškov govorio o kvalitetima protivnika.

Fener je sa 25 izgubljenih lopti umalo srušio negativan rekord kluba u ovoj kategoriji, pogodio je samo četiri trojke iz 18 pokušaja nasuprot Barsinoj rafalnoj paljbi sa linije 6,75 - 16/30. Sedam trojki iz osam pokušaja ubacio je Kajl Kjurik (25 poena), Rolands Smits je odigrao meč karijere (20), Nikola Mirotić nije morao da zapinje (16 za 18 minuta). U timu Fenera, kojem je nedostajao Nando De Kolo, jedini dvocifren bio je Lorenco Braun (10).

Očigledno je da im je mnogo nedostajao De Kolo, dok su kod nas u ovom meču mnoge stvari kliknule. Ova razlika protiv tako dobrog tima nije normalna - džentlmenski je pokušao trener Barse Šarunas Jasikevičijus da ublaži razmere poraza Fenerbahčea, koji posle osam utakmica ima skor 4-4, dok su Katalonci sami na vrhu sa 7-1.

Desio se još jedan neočekivan debakl. Žalgiris se sa gostovanja Makabiju vratio u Litvaniju sa minus 28 (85:57), što je treći poraz tima iz Kaunasa u dosadašnjem toku evroligaške sezone. U dobro izbalansiranoj igri ponosa Izraela najefikasniji su bili Tajler Dorsi (16) i Kris Džons (15), u ekipi iz "zelene šume" nešto bolji od ostalih bio je Tomas Vokap (12).

Moskovski CSKA je ostvario treću uzastopnu pobedu, ali je u meču sa Baskonijom od gotovog umalo napravio veresiju. Iako su "armejci" tokom poslednje četvrtine imali 15 poena prednosti, strepeli su za ishod do poslednjih sekundi, odnosno do trojke Daruna Hilijarda i slobodnih bacanja Nikole Milutinova za konačnih 89:86. Hilijard je sa 31 poenom ostvario rekord evroligaške karijere, dok je Milutinov tokom 29 minuta na terenu napadački bio prilično pasivan (sedam poena i dva skoka).

- Uvek ću biti zahvalan Baskoniji, koja mi je dala prvu šansu u Evropi - rekao je Hilijard, koji je pre početka sezone stigao među "armejce" upravo iz baskijskog tima. - Ovo je nova grupa igrača, još se navikavamo jedan na drugog i zaista nam je bila potrebna pobeda.

Ekipa CSKA, inače poslednji šampion Evrolige iz sezone pre pandemije, petim trijumfom popela se na četvrto mesto, dok Baskonija ima skor 2-4 i dve utakmice manje.

DžENKINS BEZ ŠUTA

OLIMPIJAKOS se prilično namučio u pobedi nad Albom u Pireju (75:71), u kojoj je tokom druge četvrtine zaostajao 15 poena. Vratio se odličnom igrom u trećoj deonici, koju je dobio 27:9.

Najefikasniji kod domaćina bili su Šakil Mekisik (14) i Livio Žan-Šarl (13), a zanimljivo je da Čarls Dženkins nije uputio nijedan šut za 15,5 minuta na terenu. U berlinskoj ekipi najbolji su bili Najls Gifaj (13) i Maodo Lo (10).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)