KOŠARKAŠICE OTPUTOVALE U INSTANBUL: Protiv Turske i Litvanije za plasman na Evropsko prvenstvo

Novosti online

10. 11. 2020. u 15:03

КОШАРКАШИЦЕ ОТПУТОВАЛЕ У ИНСТАНБУЛ: Против Турске и Литваније за пласман на Европско првенство

Foto: KSS

ŽENSKA košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Istanbul, gde će odigrati dve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo.

Prethodno, srpske košarkašice su odradile tri treninga u novobeograskoj Hali sportova "Ranko Žeravica”.

- Malo nam je čudna cela situacija u kojoj se nalazimo, mislim da to utiče na nas koje smo obično navikle da smo možda i preterano vesele i opuštene. Oseća se da je obazrivost na nivou. Imamo dve bitne utakmice i veliki zadatak da pokušamo da se u ovom ciklusu već kvalifikujemo na EP. Nadam se da ćemo to i odraditi i onda će sve dobiti svoj smisao -  istakla je Sonja Vasić za sajt KSS.

Srbija će se u četvrtak od 16 sati sastati sa reprezentacijom Litvanije, a dva dana kasnije u isto vreme rival će biti domaćin Turska.

- Mislim da će obe utakmice biti dosta teške. Realno, više nego ikada će biti otežano da išta uspemo da postignemo na treninzima i da uradimo posao koji obično radimo na pripremama, tako da ćemo dosta zavisiti od forme i stanja igračica. Svi znamo da jako mali broj klubova i liga koje se uopšte igraju, tako da je i to dodatna otežavajuća okolnost. Tursku smo videli u Beogradu i tu utakmicu smo jedva pobedile, što znači da će tamo biti još teže. Sa druge strane, Litvanija uvek ima dobru ekipu. Imamo težak zadatak, ali svima nam je cilj da se plasman na EP obezbedi u Istanbulu - rekla je Vasić.

Selektorka Marina Maljković u Istanbul je povela 14 igračica, među kojima su Jelena Bruks, Sonja Vasić, Katarina Zec, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jovana Nogić, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čađo, Maja Škorić i Ivon Anderson.

- Uvek mi je izuzetno drago da se sastanem sa ovim devojkama, pa makar i na kratko. Raduje me da smo pune pozitivne energije, s obzirom na trenutnu situaciju. U Istanbulu očekujem kvalitetne protivnike i njihovu spremnost, zato i mi moramo da se fokusiramo na naš rad i da na utakmicama budemo dobre kako bismo napravile što bolji rezultat -  rekla je Saša Čađo.

Srbija vodi u grupi E posle trijumfa pre godinu dana protiv Turske u Beogradu (59:56) i Albanije u Draču (139:34).

Do kraja kvalifikacija, početkom februara Srbija bi trebalo da dočeka Albaniju i Litvaniju, a plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)