PARTIZANU NE IDE: Poraza skoro kao prethodne sezone

V. P.

01. 11. 2020. u 20:28

PROMENA na klupi nije donela promenu u igri Partizana.

ПАРТИЗАНУ НЕ ИДЕ: Пораза скоро као претходне сезоне

FOTO: ABA liga/KK Igokea/Nikola Vuruna

Umesto odstranjenog Vlada Šćepanovića, ekipu je preuzeo trener juniora Milivoje Lazić, kao privremeno rešenje dok uprava ne imenuje novog stratega, sa zadatkom da hitno ugasi krizu razbuktanu porazom u duelu sa Igokeom u Laktašima (84:90).

Njene razmere mogu se dočarati suvim brojkama. Crno-beli imaju šest poraza u dosadašnjih deset mečeva u ABA ligi i Evrokupu, samo dva manje u odnosu na celu  prethodnu sezonu. Do 11. marta, kada je virusna pandemija supendovala takmičenja, doživeli su ukupno osam poraza. Četiri u 21 jadranskom meču i četiri u 16 evropskih duela.

- Nemamo vremena za očaj - rekao je Lazić posle trećeg neuspeha u pet regionalnih mečeva.

Zapravo, još ima vremena da crno-beli prevaziđu krizu bez težih posledica po klupske ambicije. Uprava je prethodnih dana obavila razgovore sa dvojicom kandidata za mesto trenera, najpre sa slovenačkim stručnjakom Sašom Filipovskim, potom sa partizanovcem po životnom opredeljenju Aleksandrom Džikićem.

Popularni Džile je vodio Partizan od januara 2016. do juna 2017. I tada je preuzeo ekipu u veoma delikatnom trenutku, posle poraza od Sutjeske kojim su crno-beli pali na deobu poslednjeg mesta u ABA ligi. Uspeo je da oporavi tim na "veštačkom disanju" dovoljno za uspon do pete pozicije na Jadranu, crno-beli su te sezone igrali u finalu Kupa Koraća i srpske Superlige. U narednoj je izgubio polufinalne plej-of duele sa Cedevitom u ABA ligi i FMP u domaćem šampionatu, što je verovatno bilo presudno u odluci kluba da ne nastavi saradnju sa Džikićem.

JANKOVIĆ I ANGOLA NA IZLAZU

JASNO je da se na izlaznim vratima Partizana nalaze dvojica prvotimaca - krilni centar Stefan Janković i kolumbijski bek Brajan Angola. Ko god da preuzme trenersku palicu, teško je verovati da će ih zadržati u sastavu, posebno imajući u vidu da se očekuje povratak u tim povređenih Ognjena Jaramaza i Vila Mozlija.

Ko god da preuzme ekipu u ovom trenutku, imaće zahtevan zadatak da obnovi identitet iz prošle sezone. Samopouzdanje igrača je na kritičnom nivou, na momente se u njihovom stavu uočava čak i ravnodušnost prema ishodu meča.

- Čeka nas naredna utakmica i u što kraćem roku moramo da se saberemo. Imaćemo više vremena da se dobro pripremimo za duel sa Huventudom - rekao je Lazić nakon poraza u meču sa Igokeom, u kojem je bilo očigledno da problemi neće nestati odlaskom dojučerašnjeg trenera Šćepanovića.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)