ŠĆEPA PRED SMENOM: Poznat prvi pik za klupu crno-belih

G. Kelić

29. 10. 2020. u 21:31

IZGLEDA da je voda došla do grla i preti da udavi Partizan, ukoliko se neke promene ne dogode u skorijem periodu.

ШЋЕПА ПРЕД СМЕНОМ: Познат први пик за клупу црно-белих

FOTO: Arhiva VN

Francuski Burg je crno-belima naneo jedan od najtežih i, pre svega, najneugodnijih poraza (89:76) u nekoliko poslednjih sezona zbog čega se alarm upalio u taboru nekadašnjeg evropskog prvaka.

Po izjavama koje je i sam predsednik kluba Ostoja Mijailović izneo posle teškog poraza, nije potrebno biti vidovit i shvatiti da je Vlado Šćepanović pred smenom.

- Znam da je sada glavna tema svima trener. Treba i njega razumeti, ne sporim da je ušao sa velikom željom da Partizan bude najbolji. Međutim, Partizanova javnost od nas očekuje više od ovoga, da ne pravimo kompromise bilo koje vrste već da se borimo da najtrofejniji srpski klub bude prvi - rekao je Mijailović.

Pravila u sportskom svetu su i više nego jasna i okrutna. Kada kola idu nizbrdo, trener je uvek glavni krivac. Kada se osvajaju trofeji, najveće zasluge idu igračima. Nema sumnje da Šćepanović zaslužuje kritiku, međutim, od nje nisu amnestirani ni igrači.

- Svi mislimo da smo bolji nego što jesmo. Ova utakmica je igračima pokazala da nisu toliko kvalitetni ako ne odigraju srcem i energijom. Igrači to nisu imali. Mi nijednu utakmicu ne možemo da pobedimo ukoliko svi ne daju sve od sebe. Voleo bih da njih pitate šta oni misle o svemu ovome - rekao je Šćepanović nakon utakmice, jasno aludirajući da je odgovornost dvosmerna.Od početka sezone odnos na toj relaciji nije najbolji.

Mnogi spominju svađu Šćepanovića prvo sa Gordićem, pa i sa Tomasom, zbog koje je Amerikanac bio kratko na "hlađenju". Međutim zaboravlja se da je prošle godine i Trinkijeri slične metode primenjivao, samo što je tada to prolazilo iza zavese, zamaskirane dobrim rezultatima.

Uz sve to, povratne reakcije kod prvotimaca jednostavno ne postoje. Nikakve emocija se ne vidi na njihovim licima. Bile one dobre ili loše, svakako su poželjne u ovom trenutku. 

FILIPOVSKI PRVI PIK

KAO potencijalni naslednik Šćepanovića pominje se slovenački stručnjak Sašo Filipovski, koji je godinu dana bez posla.

FOTO: Arhiva VN

Poslednji angažman je imao u francuskom Monaky. U karijeri je sa uspehom vodio ljubljansku Olimpiju, Lotomatiku, Banvit, Turov, Zelenu goru, a bio je i pomoćnik Dušku Vujoševiću u moskovskom CSKA. Uz njega, slobodni su Dejan Milojević i Aleksandar Džikić. Prvi je pak više puta naglašavao odlazak u NBA ligu kao prioritet, međutim možda ga trenutna situacija sa pandemijom od toga udalji, dok je drugi trenutno okupiran drugačijim zanimanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (3)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!