JAN VESELI: Došao sam na prvi trening i pomislio, Bože, ovaj trener je lud!

Novosti online

29. 10. 2020. u 17:28

JAN Veseli se prisetio prvog treninga i saradnje sa trenerom.

ЈАН ВЕСЕЛИ: Дошао сам на први тренинг и помислио, Боже, овај тренер је луд!

FOTO: EPA

Jan Veseli ima sjajno mišljenje o selektoru Ronenu Ginzburgu svog nacionalnog tima, ali je to izrazio na nesvakidašnji način.

U jednom intervjuu bivši as Partizana i Vašington Vizardsa, a sada član Fenerbahčea osvrnuo se na prošlogodišnji Mundobasket u Kini.

"Nikada ne gledam košarkaške utakmice, ali nisam propustio nijedan meč Češke na Svetskom kupu. Selektor Ronen Neno Ginzburg je rekao da bi osvojili medalju sa mnom, ali ne mogu da se složim. Oni su bili u ludom momentumu, igrali sjajnu timsku košarku i iznenadili su svakog protivnika. Voleo bih da sam bio u Kini i mislim da bih se uklopio, ali sam srećan zbog njihovog uspeha", rekao je Veseli za "Vala sport".

O saradnji sa Ginzburgom izneo je zanimljivu anegdotu od pre pet godina.

"U našoj prvoj zajedničkoj saradnji 2015. godine ja sam stigao na pripreme posle duge sezone u Fenerbahčeu i, nije da nisam želeo, ali nisam davao 100 odsto. Pobedili smo sa 20 razlike u jednoj utakmici, dao sam 20 poena i selektor me je odvojio da mi kroz video analizu ukaže na greške. Bio sam šokiran"", pričao je Veseli i nastavio:

"Rekao sam mu: 'treneru, ne brinite, kada Eurobasket počne, daću sve od sebe'. Sve je bilo dobro na prvenstvu, zauzeli smo sedmo mesto i posle turnira smo seli na pivo. Pomislio sam u sebi: 'taj čovek je lud, ali zna šta radi'", zaključio je Veseli.

Češki centar najverovatnije neće biti ni deo nacionalnog tima u kvalifikacijama za Eurobasket.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVE REČI IRVINGA: Sjajni šuter ismejao američki drim-tim