LEGENDARNI HRVAT PREKRSTIO SRBINA IZ SPLITA: Pošalješ svog klinca u Goricu, a dovedeš Iliju Petkovića iz FMP-a

Novosti online

20. 10. 2020. u 10:41

ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ ПРЕКРСТИО СРБИНА ИЗ СПЛИТА: Пошаљеш свог клинца у Горицу, а доведеш Илију Петковића из ФМП-а

Aco Petrović foto: N.Paraušić

LEGENDARNI hrvatski košarkaški stručnjak Aleksandar Petrović, koji trenutno sedi na klupi reprezentacije Brazila pričao je o stanju u košarci na prostorima bivše Jugoslavije.

Naravno, poseban osvrt je bio na hrvatske klubove, kojima ne cvetaju ruže na Jadranu.

- Kada smo najveći optimisti možemo da kažemo da je budžet najskupljeg hrvatskog kluba 400 hiljada evra, a Zvezda, Partizan, Budućnost su na osam, devet miliona evra - teško je govoriti o ravnopravnoj borbi. Tu preostaje ono što je napravila Cibona, da se okrene selekciji i mladim igračima. Ona je u drugačijem položaju u odnosu na Zadar i Split, ima Radovčića, Gnjidića, Drežnjaka, Nakića i Prkačina, petorka koja je budućnost hrvatske košarke. Tu vidim smisla. Ne vidim spektakularnog smisla u izboru pet stranaca sumnjivog kvaliteta,kazao je Petrović.

Zatim je Petrović analizirao situaciju u Zadru i Splitu, gde napravio jednu veliku grešku. Naime, “prekrstio” je potencijalnog reprezentativca Srbije Iliju Đokovića u Iliju Petkovića.

- Teško mi je da shvatim da Split pusti svoja dva, tri "klinca". Kalajdžić je završio u Gorici, a na njegovo mesto dolazi, mislim da se zove, Ilija Petković iz FMP-a koji može da bude prevaga. Međutim, ako dovedete Sanija Čamparu koji je lošiji igrač od Kalajdžića, tu stavljam znak pitanja. Što se tiče Zadra, Mršić kao selektor reprezentacije, mislim da je došao prekasno jer su svi domaći talenti potpisali za Cibonu. Zadru je preostala da igra sa strancima koji mi se ne čini previše uspešni zasad, zaključio je Petrović za radio Hrvatska.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)