FIBA DONELA ODLUKU: Kvalifikacioni prozori u balonu, poznato kada igraju reprezentacije

Novosti online

18. 09. 2020. u 15:57

ФИБА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Квалификациони прозори у балону, познато када играју репрезентације

FOTO: FIBA

MEĐUNARODNA košarkaška federacija FIBA odlučila je da se zbog pandemije Korona virusa kvalifikacije za sva kontinentalna prvenstva igraju u “balonima”.

„Uzimajući u obzir zdravlje i bezbednost igrača, trenera i zvaničnika, a na osnovu preporuke Medicinske komisije FIBA i Komisije za takmičenja FIBA, Izvršni komitet FIBA je u vezi predstojećih „prozora“ kvalifikacija za kontinentalna prvenstva u novembru 2020. i februaru 2021. doneo sledeće odluke:

Sve utakmice oba predstojeća „prozora“ treba da se igraju u „balonima“, umesto domaćih i gostujućih utakmica, uz saglasnost državnih zdravstvenih vlasti domaćina i u skladu sa FIBA zdravstvenim protokolima (uključujući PCR testiranje i kontrolisani ulazak u bezbedno okruženje u gradu u kome je takmičenje).

Svaki „balon“ sastojaće se od četiri ili osam timova (jedna ili dve kvalifikacione grupe). O domaćinima će se odlučivati na regionalnom nivou i biće određeni u narednom periodu.

FIBA će svakodnevno nastaviti da prati situaciju sa pandemijom Kovid-19 virusa i po potrebi slati dalje informacije u vezi sa FIBA takmičenjima“ - saopštila je FIBA.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)