“JOKIĆU, MORAŠ DA BUDEŠ BOLJI”: U Denveru ljuti na srpskog asa

G. K.

04. 09. 2020. u 17:07

UKOLIKO se nešto drastično ne promeni u igri Denvera, polufinalna serija Zapadne konferencije protiv Klipersa biće gotovo za tren oka, sa ne baš veselim epilogom po tim iz Kolorada koji je potučen do nogu u prvoj utakmici - 120:97.

“ЈОКИЋУ, МОРАШ ДА БУДЕШ БОЉИ”: У Денверу љути на српског аса

Zubac i Moris protiv Jokića Foto AP

Izuzetno kritički nastrojeni bili su komentari američkih kolega na celokupnu partiju Nagetsa, posebno na igru u defanzivi Nikole Jokića.

- Košarkaši Klipersa su u prve dve četvrtine nekažnjeno ulazili u reket, otkrivajući slabu rotaciju i sporu kretnju srpskog reprezentativca koji je samo stajao i posmatrao protivničku dominaciju - navodi se u tekstu "Denver posta".

Srpski gorostas jeste bio najefikasniji pojedinac u svom timu, završivši meč sa 15 poena, međutim, ukoliko Nagetsi žele da se svrstaju u ozbiljne kandidate za prsten, moraće mnogo bolje.

Kavaj Lenard je radio šta je hteo i kako je hteo. Postigao je 29 poena uz izvanredan procenat šuta od 75%. Uz njega, u pobedničkom timu su košgeterski raspoloženi bili još Pol Džordž (19 p., 7 sk.) i Markus Moris (18 p.).

Poražavajuće zvuči konstantacija da je pobednik bio odlučen već posle prvog poluvremena, kada su sredinom druge četvrtine Klipersi napravili seriju 18-7 i na odmor otišli sa plus 18.

- Da bismo imali šansu za pobedu, potrebni su bolji Marej (12 p.) i Jokić - rekao je trener Nagetsa Majk Meloun.

"Sve počinje od njih dvojice u timu Denvera i ukoliko zakažu, šansa za pobedu je sve manja, pošto ostali nemaju dovoljan kvalitet da poguraju ekipu kada ne ide. Jokiću, budi bolji", jasna je poruka Denverove sportske štampe.

MORENT NAJBOLjI RUKI

KOŠARKAŠ Memfisa Dža Morent izabran je za "rukija" sezone. Plejmejker Grizlisa pobedio je prilično ubedljivo konkurenciju u vidu beka Majamija Kendrika Nana i Zajona Vilijamsa iz Nju Orleansa.

Morent je u svojoj prvoj sezoni prosečno beležio 17,6 poena i 6,9 asistencija.

BARKLI: DENVER NEMA ŠANSE

ČARLS Barkli, bivši NBA as i već duže vreme istaknuti analitičar, uveren je da Nagetsi nemaju nikakve šanse protiv Klipersa.

- Denver ima nula šanse da pobedi Kliperse. Pre godinu dana sam znao da će na Zapadu borba spasti na Lejkerse i Kliperse. U prethodne dve nedelje nisam video ništa što bi promenilo moje mišljenje - istakao je Barkli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!