OGLASIO SE OBRADOVIĆ: Najbolji evropski košarkaški trener pričao o pauzi, Kokoškovu i Rebrači

Tanjug

01. 09. 2020. u 10:31

PROSLAVLjENI košarkaški stručnjak Željko Obradović izjavio je da zadovoljan svojom odlukom da napravi pauzu od godinu dana u trenerskom poslu posle odlaska sa klupe Fenerbahče.

ОГЛАСИО СЕ ОБРАДОВИЋ: Најбољи европски кошаркашки тренер причао о паузи, Кокошкову и Ребрачи

Foto Tanjug/Rade Prelić

Najuspešniji evropski trener svih vremena i osvajač devet trofeja u Evroligi, turski klub napustio u junu posle sedam godina.


Nakon toga odlučio je da po drugi put u svojoj karijeri napravi pauzu od košarke, pošto je isto uradio i 2012. godine kada je otišao iz Panatinaikosa.

- Super, veoma sam zadovoljan svojom odlukom. Uglavnom koristim vreme da se družim sa prijateljima za šta ranijih godina nisam imao mogućnosti. Tu su još neke stvari koje su mi u ovom trenutku važne. Sve u svemu, super se osećam", rekao je Obradović Tanjugu.

Obradovića je na mestu trenera Fenerbahčea zamenio Igor Kokoškov, koji je posle 20 godina napustio NBA.

- Naravno, stalno se čujemo. Sve najbolje mu želim, Igor je izvanredan trener. Nemam nikakve dileme da će pokazati svoje kvalitet i u Fenerbahčeu", rekao bivši trener Partizana, Real Madrid, Huventuda i Benetona.

Na pitanje da li će još jedan Srbin uspeti da ostavi trag u klubu iz Istanbula, na način na koji je on to uradio, Obradović je odgovorio:

- Najiskrenije se nadam i ponavaljam još jednom, želim mu sve najbolje".

Pored Zorana Moke Slavnić, Dejana Tomaševića i Igora Rakočevića, Obradović je bio na otvaranju košarkaškog trenera u čast Željka Rebrače, u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu u okviru akcije kompanije Mocart "Sto terena za jednu igru".

- Drago mi je što sam pirsutan kada je ovaj teren dobio ime po Želju Rebrači, mom Rebarcu s kojim sa sarađivao mnogo godina i u klubovima i reprezentaciji . Divno se osećam kada ponovo vidim neke stare prijatelje i da kada vidim ovoliko mladih koji vole košarku. Svima onima koji će da koriste ovaj teren poželo bih mnogo sreće i da postanu što bolji ljudi i igrači", zaključio je Obradović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)