NBA IGRE MOGU DA POČNU: Diznilend će u naredna tri meseca biti dom najjače košarkaške lige sveta

G. K.

30. 07. 2020. u 08:12

NAJZAD, posle mnogo premišljanja i peripetija, čelnici najjače košarkaške lige sveta odlučili su da, za razliku od drugih, svoju sezonu doteraju do kraja u kakvim-takvim uslovima i uprkos pandemiji virusa korona.

НБА ИГРЕ МОГУ ДА ПОЧНУ: Дизниленд ће у наредна три месеца бити дом најјаче кошаркашке лиге света

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Izglasano je da nastavak takmičenja bude odigran na neutralnom terenu u "Diznijevom" kompleksu u Orlandu, u takozvanom NBA balonu, u kome će pojedini timovi provesti i do tri meseca.

Zašto je baš zabavni park izabran za domaćina, jasno je manje-više na prvi pogled, ako se ima na umu da su rukovodioci tragali za nečim prostranim i izolovanim od urbane sredine. Površina od 25.000 hektara, na kojoj se posed prostire, prva je od mnogih stavki koje su doprinele toj odluci. Sva 22 tima su sletela na odredište početkom meseca i podeljena su u tri hotela po redosledu pozicija na tabeli. Tako su vodeće ekipe (Milvoki, Lejkersi, Toronto, Klipersi, Boston, Denver, Juta i Majami) smeštene u Gran Destino, hotel koji je otvoren jula prošle godine. Grand Floridian će biti dom: Oklahomi, Filadelfiji, Hjustonu, Indijani, Dalasu, Bruklinu, Memfisu i Orlandu, dok je Yacht Club ugostio: Portland, Sakramento, Nju Orleans, San Antonio, Finiks i Vašington.

PETORICA SRBA U BORBI ZA TROFEJ

SVOJE mesto u balonu su našla i petorica košarkaša iz Srbije. Nikola Jokić (Denver), Boban Marjanović (Dalas), Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica (Sakramento) i Marko Gudurić (Memfis) pokušaće da se domognu šampionskog prstena, dok je Alen Smailagić iz Golden stejta "izvisio" jer je ekipa iz Oklenda odavno izgubila sve šanse za doigravanje.

Timovima koji stignu do polufinala svojih konferencija će biti dodeljeno 17 novih soba koje mogu da rezervišu za članove svojih porodica koji će biti u mogućnosti da dođu u kampus od 30. avgusta. Kompleks, čiji će zakup Ligu koštati 1,5 miliona dolara dnevno, obiluje mnogim svakodnevno dostupnim sadržajima kako bi boravak i svojevrsnu izolaciju od spoljašnjeg sveta igrači što prijatnije podneli. Golf tereni, bazeni, vodeni parkovi, bioskopske sale, gejming sobe, frizerski saloni, manikure i pedikure, biciklističke staze, stoni tenis i pecanje su samo neke od mogućih zanimacija u slobodno vreme.

Postoje tri dvorane u kojima će se igrati mečevi, uz direktne prenose putem malih ekrana. Navijača, naravno, neće biti, pa samim tim ni prednosti domaćeg terena. Međutim, svaki tim je dobio svoj vlastiti teren za trening sa obeležijima kluba, a ljudi iz marketinga su se dosetili da za vreme utakmica preko zvučnika puštaju audio i video snimke navijačke atmosfere, kako bi nekako pobedili zaglušujuću tišinu koja će ih okruživati.

Napuštanje teritorije imanja će biti dozvoljeno u slučaju prinove ili smrtnog slučaja u porodici, kao i iz zdravstvenog razloga, ali će po povratku igrač morati da provede do deset dana u karantinu. Klubovi, takođe, mogu da zamene povređenog košarkaša novim članom, koji će proći kroz istu proceduru...

BROJKA

1,5 miliona dolara košta Ligu dnevni zakup kompleksa

KALENDAR

30. 7. - 14. 9: regularni deo

15. - 16. 9: mečevi za plej-of
17. 9: početak plej-ofa
31. 8.- 13. 9: 1/2 finala konfer.
15. - 28. 9: finala konfer.
30. 9. - 13. 10: veliko finale

MASKE, DISTANCA, NARUKVICE...

PORD tolikih "vannastavnih" aktivnosti, postoje i određena pravila ponašanja kojih se svako mora pridržavati. Možda i najvažnije od svih jeste konstantno nošenje zaštitinih maski i razmak od metar i po. Nenošenje maski je dozvoljeno samo za vreme jela, treninga i utakmica, kao i u sobama gde ne sme da boravi niko sem onoga čija je. Svakog jutra je obavezno merenje temperature, a narukvice sa čipovima služe kao svojevrsni ključevi za otključavanje soba i pristupu ostalim zajedničkim prostorijama koje će se svakodnevno dezinficirati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)