AU: Nikola Jokić progovorio o dolasku Luke Dončića u Denver nagetse! (VIDEO)

Novosti online

20. 02. 2024. u 15:27

Nikola Jokić je izazvao priličnu pometnju tokom NBA ol-star vikenda kada je govorio o nastupu u istoj ekipi sa Lukom Dončićem.

АУ: Никола Јокић проговорио о доласку Луке Дончића у Денвер нагетсе! (ВИДЕО)

Foto:FOTO: Printskrin Twitter/@nuggets

Dok Jokić hara u dresu aktuelnih šampiona Denver nagetsa, Dončić to čini kao član Dalas maveriksa.

Srpsko-slovenački tandem je i ove godine napravio šou pred Ol-star meč, o čemu su vam "Novosti" već javile, a i na samoj utakmici su se sjajno snalazili, naročito u "kontri za sva vremena", koju je na Jokićevu asistenciju završila mlada zvezda Oklahome Šej Gildžis-Aleksander:

Upitan postoji li mogućnost da on i Luka Dončić jednog dana zaigraju zajedno, centar Denvera je odgovorio ovako:

- Ne znam. Moguće je. Ja ne želim da napustim Denver, sjajan je klub, ali ako Luka pop***i u Dalasu, može da dođe! - rekao je Nikola Jokić.

Nikola Jokić & Luka Dončić - statistika

Nikola Jokić ove sezone ostvaruje proseke od 26,2 poena po utakmici (naspram prošlosezonskih 24,5), 12,2 skokova (naspram 11,8 minule sezone) devet asistencija (u prošlom šampionatu imao ih je 9,8 po meču), a bolji je i u blokadama (0,9 po nastupu, naspram 0,7).

Sa druge strane, i Dončić ove sezone ima sjajnu statistiku: postiže 34,2 poena po meču, a ostvaruje 9,5 asistencija i 8,8 skokova po utakmici.

NBA tabele

U Zapadnoj NBA konferenciji, u kojoj Jokićevi Nagetsi i nastupaju, prvo mesto drži Minesota sa učinkom 39-16, druga je Oklahoma sa 37-16, treći Los Anđeles klipersi sa 36-17, a Denver je četvrti sa 36-19 posle pet poraza u poslednjih deset utakmica. Iza su Feniks i Nju Orleans sa po 33-22, Dončićev Dalas sa 32-23, Sakramento sa 31-23 i ostatak konkurencije.

Na "Istoku" vodi Boston sa 43-12, a za njim slede neverovatni Klivlend koji je dobio 14 od poslednjih 16 mečeva i ima 36-17, te Milvoki sa 35-21, Njujork sa 35-22, Filadelfija sa 32-22, Indijana sa 31-25...

Kada igra Denver? Raspored utakmica:

Posle pauze zbog NBA ol-stara, Denver redom igra (po našem, srednjoevropskom vremenu) po sledećem rasporedu:

petak, 23. 2. - kod kuće protiv Vašingtona od 3 sata

subota, 24. 2. - u gostima protiv Portlanda od 4

ponedeljak, 26. 2. - u gostima protiv Golden Stejta od 1

četvrtak, 29. 2. - kod kuće protiv Sakramenta od 3

NBA liga, sezona 2023/2024 - termini, plej-of...

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. 

Plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!