NEVIĐEN SKANDAL: Hrvatski navijači opet zgrozili svet

Novosti online

30. 01. 2024. u 19:32

Nepunih mesec dana nakon što je je grupa huligana, za koje se pretpostavlja da su pristalice zagrebačkog Dinama, u Vukovaru pretukla nekoliko maloletnika, navodno jer su čuli da pričaju ekavicom (što bi značilo da su Srbi a time i "legitimna meta" za jeziv napad), hrvatski navijači su još jednom zgrozili svet.

НЕВИЂЕН СКАНДАЛ: Хрватски навијачи опет згрозили свет

FOTO: Tanjug/AP

Naime, pripadnici navijačke grupe "Bed blu bojs", koji bodre Dinamo Zagreb, priredili su skandal na severu Hrvatske.

U gradu Koprivnici, navijači "modrih" su jednog siromašnog mladića koji ima oblik autizma - maltretirali samo zato što navija za Hajduk.

Tukli su ga i terali da viče "Dinamo! Dinamo!".

Čak je i hrvatska javnost bila zgrožena ovim nečovečnim činom, pa su se odmah mnogi pokrenuli da pomognu tom dečaku, koji u vrlo skromnim uslovima živi sa majkom.

Fudbaleri Slaven Belupa, iz Koprivnice, uoči popodnevnog treninga su u svojoj svlačionici ugostili ovog mladog sugrađanina i velikog zaljubljenika u sport koji je bio žrtva nasilničkog ponašanja.

– Često ga viđamo na našem stadionu i na našim utakmicama. Znamo da voli fudbal i zato smo ovim malim znakom pažnje hteli da mu pokažemo da smo uz njega i da uvek može da računa na nas. Žestoko osuđujemo bilo kakav oblik nasilja i ističemo da svako ima pravo da navija za klub koji želi. Drago mi je da se praktično cela Hrvatska digla na noge nakon ovog nemilog događaja jer samo tako možemo napredovati kao društvo – rekao je kapiten Slaven Belupa Tomislav Božić.

Navijači splitskog Hajduka su odmah poslali ovom momku i njegovoj majci drva za ogrev, a uskoro će na njihovu adresu stići i pokloni. Jedno od tih iznenađenja posebno će ga razveseliti - u pitanju je dres njegovog omiljenog igrača, Marka Livaje.

Kako javlja "Večernji list", ovaj dečak sa majkom živi samo uz minimalnu socijalnu pomoć, a velika želja im je da konačno imaju kupatilo.

Činjenica da je, uprkos tome što je autističan, bio maltretiran od strane Dinamovih huliana - zgrozila je mnoge, ali i podigla je svest okoline o situaciji u kojoj ova mala porodica živi, pa bi ta situacija uskoro mogla da se popravi.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu