PRST U OKO I DENVERU I JOKIĆU: Srpski as izbegao ozbiljniju povredu u bolnom porazu od Niksa

V. P.

26. 01. 2024. u 22:52

BOLAN kraj turneje Denvera po Istoku. Prst u oko šampionu gurnuli su Njujork Niksi, koji su mu priredili najteži poraz u sezoni (84:122), dok je prst beka domaćina Dontea Devićenca i doslovno završio u oku Nikole Jokića.

ПРСТ У ОКО И ДЕНВЕРУ И ЈОКИЋУ: Српски ас избегао озбиљнију повреду у болном поразу од Никса

FOTO: AP/Tanjug

Nenamerno, ali krajnje neoprezno, krenuo je na loptu kao igrač sa strane pomoći i zabio prst u levo oko srpskog superstara. Ko je to iskusio, dobro zna kakav je intenzitet bola. Jokić se bacakao ležeći na parketu, oko njega su se sjatili zabrinuti saigrači i članovi stručnog tima. Srećom, udarac nije ostavio ozbiljnije posledice. Pridigao se, zakrvavljenog oka izveo slobodna bacanja i potom se uputio u svlačionicu u pratnji lekara.

Do tog bolnog trenutka bio je jedini igrač koji je pokušavao da ublaži bolove Denvera u "velikoj jabuci". Za 27 minuta na terenu postigao je 31 poen (šut 13/18), uz 11 skokova i tri asistencije, ali i čak sedam izgubljenih lopti. Niksi su agresivnom odbranom paralisali napad Nagetsa, posebno glavne Džokerove pomagače iz startne petorke. Džamal Marej je ubacio samo devet poena, Majkl Porter i Koldvel Poup po pet.

- Bili su mnogo agresivniji. Praktično, na terenu je postojao samo jedan tim, mi nismo bili prisutni - rekao je Jokić posle bolnog iskustva u "Medisonu".

NIKOLA OL-STAR STARTER

NIKOLA Jokić biće deo prve petorke Zapada u ol-star meču u Indijanapolisu. Dobio je 4.500.000 glasova, po čemu je drugi u konferenciji iza neprikosnevnog Lebrona Džejmsa koji je postao rekorder sa 20 uzastopnih izbora u startnu postavu. Društvo će im praviti Kevin Durent, Luka Dončić i Šaj Gildžes Aleksander.

Prvu petorku Istoka čine Janis Adetokumbo, Džoel Embid, Tajris Halibarton, Demijan Lilard i Džejson Tejtum.

REZULTATI: Indijana - Filadelfija 134:122 (Sijakam 26 - Embid 31), Vašington - Juta 108:123 (Markanen 29 - Kuzma 26), Bruklin - Minesota 94:96 (Tomas 25 - Tauns 27), Majami - Boston 110:143 (Adebajo 19 - Tejtum 26), Njujork - Denver 122:84 (Anunobi 26 - Jokić 31), G. Stejt - Sakramento 133:134 (Kari 33 - Barns 39), L. A. Lejkers - Čikago 141:132 (Rasel 29 - Derozan 32).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)