STANI U RED ZA BOGDANA: Srbin u vrhu liste najtraženijih igrača u NBA trejdovima

V. P.

17. 01. 2024. u 08:04

NASTUPA deo NBA sezone u kojem će se više govoriti o trejdovima nego o utakmicama. U tim glasinama pominje se i Bogdan Bogdanović, uprkos tome što je produžio ugovor sa Atlantom do 2027. vredan nešto manje od 17.000.000 dolara po sezoni.

СТАНИ У РЕД ЗА БОГДАНА: Србин у врху листе најтраженијих играча у НБА трејдовима

Tanjug/AP

Američki "Atletik" stavio je srpskog reprezentativca na sedmo mesto potencijalno najtraženijih igrača u ovom transfer periodu. Na toj listi nalazi se gotovo kompletan tim Hoksa, izuzimajući nedodirljivog Treja Janga i Džejlena Džonsona. Na visokom drugom je Bogdanov saigrač Dežonte Marej, mala je verovatnoća da se trener Kvin Snajder odrekne obojice. Trenutno, "jastrebovi" bi verovatno mogli da dobiju bolju ponudu za Mareja iako Bogdanović igra statistički najbolju sezonu.

Poslednji mečevi oborili su mu prosek na 16,9 poena, prethodne večeri postigao je samo pet u pobedi protiv San Antonija, uz šut iz igre 2/10. Na prethodne dve utakmice imao je samo sedam ubačaja iz 23 pokušaja, što ukazuje na privremenu šutersku krizu. To neće bitno uticati na interesovanje drugih timova, posebno u sadašnjoj NBA košarci baziranoj na šutu sa trojkaške distance.

Majami ne razmišlja da trejduje Nikolu Jovića, koji je zadržao status startera i po povratku u tim Džimija Batlera. U tesnom trijumfu nad Bruklinom (96:95) postigao je pet poena, sa njim na terenu Hit je imao plus 17.

Lejkersi su prekinuli pobedničku seriju Oklahome u poslednja četiri meča (112:105), ali je Vasiliju Miciću prijalo sunce Kalifornije. Odigrao je 15 minuta, pogodio dve trojke za učinak od šest poena, uz po skok i asistenciju za drugoplasirani tim Zapada (skor 27-12).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)