AMERI GLEDALI U ČUDU: Nikola Jokić postavio NBA rekord koji svet nikada nije video

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 01. 2024. u 07:59 >> 08:12

KOŠARKAŠI Denver nagetsa savladali su Detroit pistonse 131:114.

АМЕРИ ГЛЕДАЛИ У ЧУДУ: Никола Јокић поставио НБА рекорд који свет никада није видео

Tanjug/AP

 Srpski centar Nikola Jokić upisao je 16 asistencija, sedam skokova, pet blokada i četiri poena. Pistonsti su doživeli 18. uzastopni poraz na gostovanjima.

Jokić je na utakmici protiv Detroita, uprkos lošijem poenterskom učinku, ispisao istoriju, postao je prvi igrač u NBA ligi koji je postigao 15 ili više asistencija, pet ili više skokova i pet blokada, a da je dao manje od pet poena.

Pored pomenutog podatka, srpski as je drugi košarkaš u najkvalitetnijem takmičenju koji je ubeležio 16 ili više asistencija i pet blokada, još od 1996. godine i Džejlena Rouza.

Srpski centar je postigao i rekord karijere kada je reč o broju blokada na jednom meču.

Jokić je na parketu proveo 24 i po minuta, a za to vreme uputio je tri šuta iz igre i dva puta je bio precizan. Mogao je dvostruki MVP NBA lige i do rekordnog broja asistencija (18) u karijeri, ali je trener Majkl Meloun odlučio da najboljeg igrača tima ne uvodi u igru u poslednjoj deonici.

Jokiću je u trećoj četvrtini dosuđena i tehnička greška, zbog, kako su sudije protumačile, simulacije kontakta sa protivničkim košarkašem.

Džamal Mari je bio poenterski raspoložen, te je postigao rekord sezone sa 37 poena.

Majkl Porter i Kentavijus Koldvel Poup su završili duel sa po 18 poena. Pejton Votson je ubacio 15, a Redži Džekson 13 poena.

Džejlen Duren je u poraženom timu bio najraspoloženiji sa 20 poena. Aleks Burks je ubacio 18, a hrvatski bek Bojan Bogdanović 14.

Detroit je stigao do 33. poraza u sezoni i nalazi se na poslednjem mestu Istočne konferencije u NBA ligi sa samo tri trijumfa.

Denver zauzima drugo mesto u Zapadnoj konferenciji sa skorom od 26 pobeda i 12 poraza. U narednom kolu Nagetsi će igrati protiv Jute, a Pistonsi će se sastati sa Sakramentom.

Rezultati utakmica NBA lige:

Klivlend – San Antonio 117:115

Bruklin – Portland 127:134
Orlando – Atalanta 117:110
Sakramento – Nju Orleans 100:133
Dalas – Minesota 115:108
Denver – Detroit 131:114
Finiks – Memfis 115:121
Golden Stejt – Toronto 118:133
Los Anđeles lejkers - Los Anđeles klipers 106:103
 

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima