AMERI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Gledaju i ne veruju šta je Bogdan Bogdanović upravo uradio (VIDEO)

Novosti online

24. 12. 2023. u 15:34

Bogdan Bogdanović igra ove sezone u izvrsnoj formi, kao "glavna rezerva" Atlanta Hoksa neretko briljira pa možda ne bi bilo iznenađenje da ponese nagradu za "najboljeg šestog igrača lige", ali minule noći NBA javnost je zapanjio jednim potezom.

АМЕРИ НЕ МОГУ ДА ДОЂУ СЕБИ: Гледају и не верују шта је Богдан Богдановић управо урадио (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Kapiten reprezentacije Srbije je, sa saigračima, ugostio ekipu Memfis "grizilija", čija je prva zvezda Dža Morant.

U pitanju je jedan od najboljih atleta u fizički dominantnoj ligi, momak kog samo nestašan temperament i incidenti van terena trenutno sprečavaju da bude u MVP razgovorima. 

Morant se, posle dužeg odsustva zbog suspenzije koju mu je NBA izrekla zbog skandala koji nemaju veze sa košarkom, vratio i brzo pokazao koliko je važan za "grizlije" - u prvom meču je ubacio 34 poena, uključujući atraktivan koš za pobedu na gostovanju Nju Orleansu, potom je sa 20 poena predvodio ekipu do pobede nad nezgodnom Indijanom, a onda je na red došlo gostovanje "Bogiju" i Hoksima.

Na stranu, bar na kratko, njegov novi ogroman doprinos ekipi Memfisa - taj meč u Atlanti pamtiće se (i) po onome što je Dža Morant doživeo kada je probao da čuva Bogdana Bogdanovića u jednoj situaciji.

Srbin je s loptom bio kod čeone linije, vođa "grizlija", jedan od onih sa najvećim odrazom u ligi, krenuo da skače kako bi ostvario blokadu (što mu uopšte nije "nepoznato", imajući u vidu skočnost kojom raspolaže), a onda ga je kapiten srpske reprezentacije u miru sačekao i, bez skoka, "sa zemlje", poentirao preko potpuno zatečenog Moranta.

Bogdanović se potom okrenuo ka klupi i gestikulirao u stilu "Šta da mu radim..."

Ta njegova košarkaška drskost, da se usudi da šutira bez skoka protiv Moranta, raspametila je TV komentatore. 

"Pa, jeste li videli ovo?! To je ličilo na stvari koje rade (Harlem) globtrotersi!", uzviknuo je američki novinar na jednoj od televizija koja je radila prenos.

Kada je prikazan usporeni snimak, videlo se još bolje šta je Bogdanović izveo, a komentator je uz smeh konstatovao:

"Bogi kao da poručuje 'Previše je on nizak, ne moram ja da skačem!'"

Na kraju se ipak više radovao Morant - ostvario je i treću pobedu od povratka košarci, bilo je 119:125 za "grizilije" uz 30 poena, 11 asistencija i šest skokova njihove prve zvezde, dok je Bogdanović meč okončao sa 16 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Bogdan Bogdanović - NBA statistika

Bogdan Bogdanović na NBA utakmici Atlanta hoks - Memfis grizilis FOTO: Tanjug/AP

Statistika kaže da ove sezone Bopgdan Bogdanović prosečno postiže 17,8 poena, uz šut iz igre od 45,8%, kao i da ima po 3,4 skoka, odnosno 2,7 asistencija po utakmici.

Dosadašnja košgeterski rekordna sezona u njegovoj NBA karijeri je prva u Atlanti, 2020/2021, kada je postizao 16,3 poena po meču, dok mu je prošle sezone prosek bio tačno 14 poena po takmičarskom nastupu.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)