PARTIZAN JAČI PUTUJE U ŠPANIJU: Obradović saopštio odlične vesti pred duplo kolo

Novosti online

17. 12. 2023. u 22:24

PRED duplo kolo Evrolige trener Partizana Željko Obradović govorio je o kadrovskoj situaciji u klubu.

ПАРТИЗАН ЈАЧИ ПУТУЈЕ У ШПАНИЈУ: Обрадовић саопштио одличне вести пред дупло коло

Photo: Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Partizan očekuje gostovanje Valensiji u utorak, u 15. kolu, a dva dana kasnije i meč protiv Reala u madridu.

Pred put u Španiju, trener crno-belih Željko Obradović je potvrdio da za predstojeće mečeve računa na 13 igrača, a nedostajaće samo povređeni Avramović i Trifunović.

To znači da će u odnosu na prethodnih nekoliko mečeva Partizan biti jači za oporavljenog centra Frenka Kaminskog. Ono što je novi problem jeste lakša povreda Danila Anđušića koji je propustio današnji trening.

- Imali smo danas jedan trening gde smo radili manje-više pet na pet, postavili detalje za meč protiv Valensije. Nisu trenirali Avramović i Trifunović, a Anđušić ima neke probleme sa bolom ispod kolena, pa ni on nije trenirao. U svakom slučaju, putivaćemo sa 13 igrača u Španiju, pa odatle u Zadar. Znači, neće putovati Avramović i Trifunović, rekao je Obradović za "Sportklub".

Valensija je ponajbolja defanzivna ekipa Evrolige, to je naglasio i Obradović, govoreći o narednom rivalu.

- Oni su ekipa koja zaista igra izvanredno u odbrani, a napadački veoma pametno, tako su igrali i protiv Olimpijakosa u prošlom kolu. Dosta agresivna odbrana, dosta udvajanja, dosta situacija kada preuzimaju kako reaguju, sve su to neke sitne stvari na koje treba da se pripremimo, da nas ne iznenade. Očekujem da igramo sa istom motivacijom kao prethodne utakmice, borbeno o da sve te stvari koje su evidentno bolje u našoj igri, da nastavimo. Da ne primamo lake poene u tranziciji i da ne dozvoljavamo lake i otvorene šuteve. Takođe, i skok u odbrani, da ne dozvoljavamo poene iz drugog ili trežeg puta. Da nastavimo da igramo pametno i koncentrisano u napadu i da protok lopte ide kako treba da bi se dobila utakmica u Evroligi, zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar