ŽELJKOV DELTA ODRED: Partizanovi specijalci zaradili bonus za prekovremeni rad

V. Preradović

15. 12. 2023. u 21:35

CRNO-BELI „parni valjak“ je prošle sezone vozio u rikverc pre nego što je uhvatio zalet i krenuo da ravna put ka plej-ofu.

ЖЕЉКОВ ДЕЛТА ОДРЕД: Партизанови специјалци зарадили бонус за прековремени рад

Foto: Evroliga

Partizan je sada znatno ranije počeo da melje protivnike, četvrtom uzastopnom pobedom probio se među vodećih šest timova i time pregazio liniju koja razdvaja direktne učesnike od aktera plej-in turnira po završetku regularnog dela evroligaške sezone.

Gorivo je dopunio na stanici u zelenoj šumi Kaunasa, tamo gde su prethodnih sezona i najveći favoriti neretko ostajali praznog rezervoara. Pobede na gostovanjima, a ovo u „Žalgirio areni“ pred skoro 15.000 košarkaških fanatika jeste jedno od najtežih, mogu da armiraju karakter tima. Trijumf nad Žalgirisom, bez obzira na to što je u prethodnim mečevima litvanski velikan uglavnom trpeo udarce, ojačaće oklop crno-belih pred špansku turneju naredne sedmice u Valensiji i Madridu.

Bez „ranjenika“ Alekse Avramovića, Ognjena Jaramaza i Frenka Kaminskog, Željko Obradović je bio prinuđen da formira malu, ali odabranu grupu vojnika kadrih da izdrže sve nalete domaćina. Kevin Panter je tokom rehabilitacije očigledno resetovao um, očistio baze podataka od loših partija i vratio se na teren sa onim svojim ubilačkim košgeterskim instinktom. Da je malo duže ostao na parketu, iz dvorane bi ga izvodili redari. Odigrao je 35 minuta i sa 22 poena prokrčio Partizanu put do osme evroligaške pobede.

- Rekao sam saigračima na poluvremenu da igramo dobro, da nastavimo da držimo taj ritam i budemo još bolji u odbrani. Pre svega da budemo smireni. Čak i kada su imali one nalete, uspeli smo da zadržimo koncentraciju i smirenost - kaže kapiten i produžena Obradovićeva ruka na terenu.

Bonus za prekovremeni rad zaradili su i Pi Džej Dožer, Zek Ledej i Džejms Naneli, teret centarskih zaduženja ravomerno su raspodelili Bruno Kaboklo i Alen Smailagić.

- Nismo sjajno započeli ovu sezonu, ali smo unapredili timski karakter. Ginemo jedan za drugog, borimo se za svaku loptu. Teško je pobediti takvu ekipu. Mnogo nam znači povratak Pantera, on je naš lider i na terenu i u svlačionici, svi se osećamo bolje kada je sa nama. Nema mesta nekoj euforiji, ni vremena za radovanje jer nas iduće nedelje čeka duplo kolo i moramo da budemo spremni za nove izazove - zrelo rezonuje Smailagić nakon trijumfa u gradu u kojem je svaka košarkaška utakmica istinski praznik.

Pre nego što se zapute na Pirineje, crno-beli će večeras u „Areni“ ugostiti Budućnost u derbiju 12. kola ABA lige (21.00).

- Šta raditi za tako kratko vreme - pita se Obradović. - Malo da pričamo, uradimo video analizu. Čeka nas jako teška utakmica protiv Budućnosti, a za nas je svaka važna.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)