CRNO-BELI STIGLI DO NOVOG TRIJUMFA! Panter i Doužer ućutkali Kaunas, četvrta uzastopna pobeda za Partizan u Evroligi

Novosti online

14. 12. 2023. u 17:08 >> 19:00

Košarkaši Partizana pobedili su Žalgiris na gostovanju u okviru 14. kola Evrolige (85:93)

ЦРНО-БЕЛИ СТИГЛИ ДО НОВОГ ТРИЈУМФА! Пантер и Доужер ућуткали Каунас, четврта узастопна победа за Партизан у Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

Fenomenalna partija Partizana krunisana je pobedom u Kaunasu.

Prvo poluvreme je bilo besprekorno, izabranici Željka Obradovića su sve pogađali u napadu a odigrali i vrlo dobru odbranu, što crno-bele odvodi na poluvreme sa 14 poena prednosti. 

Tokom treće četvrtine je domaćin smanjio prednost na samo dva poseda, međutim ''parni valjak'' je imao odgovor na sve to i pri kraju treće deonice ponovo odlazi na dvocifrenu prednost.

Četvrta četvrtina je odrađena rutinski, Partizan je održavao veliku razliku sve do minut pre kraja, kada su domaćini uspeli da smanje na osam poena razlike.

Najefikasniji u Partizanu bili su kapiten Kevin Panter sa 22 poena i Pi Džej Doužer sa 16, dok su kod domaćina najbolju partiju pružili Kinan Evans sa 33 i Roland Šmic sa 16 poena.

Žalgiris - Partizan (4/4) 85:93

40' Kraj! Pobeda crno-belih 85:93!

38' Kinan Evans je izborio faul na trojci i iskoristio sva tri slobodna bacanja, nakon toga crno-beli ne uspevaju da postignu koš 79:90.

37' Bruno Kaboklo postiže nove poene za crno-bele i ponovo Partizan ide na +14. 76:90

36' Pi Džej Dožer fenomenalnim solo prodorom polaže loptu u koš uz faul. Precizan je bio i sa linije slobodnih bacanja, a Šmic ponovo postiže poene, ovog puta izvan linije 6.75, 74:86

35' Nakon tajm-auta Žalgiris poentira Roland Šmic. Crno-beli gube loptu i domaćini imaju napad da smanje na jednocifrenu prednost. 71:83.

34' Pogotkom Nanelija crno-beli odlaze na +14 i na samo nešto više od šest minuta do kraja meča imaju lepu prednost. 69:83

32' Prve poene u poslednjoj deonici su delo Džejmsa Nanelija, koji pogađa sa poludistance. Kinan Evans na drugoj strani pogađa trojku za Žalgiris 67:78

Kraj treće četvrtine

30' Lavrinovičius zatvara treću četvrtinu ofanzivnim skokom i postignutim košem za dva poena 64:76.

28' Imali su domaćini iz jednog napada četiri postignuta poena. Na drugoj strani parketa je fauliran Zek Ledej koji je siguran sa linije za slobodna bacanja. 62:74.

27' Ponovo je Partizan na dvocifrenoj razlici! Zek Ledej je pogodio daleku trojku. Gedraitis promašuje dvojku, u kontra napadu je Naneli, on baca lob pas za Smailagića koji zakucava za +14 crno-belih. 58:72

26' Žalgiris se vratio u ovaj meč, spustili su na samo šest poena razlike, ali Zek Ledej sa linije penala odvodi crno-bele na +8.

25' U ovim momentima je pravi ''rafalna paljba'' sa obe strane. Panter je pogodio za Partizan, a zatim i Kinan Evans upisuje poene za Žalgiris 56:64.

23' Doužer gubi loptu, a Kinan Evans pogađa za tri i posle drugo vremena spušta razliku na jednocifrenu 52:61.

22' Nakon dva neiskorišćena napada ''parnog valjka'' Tomas Dimša to kažnjava pogotkom za tri 49:61.

21' Fenomenalno Partizan otvara i drugo poluvreme, Panter je fauliran za dva bacanja, a zbog protesta tehničku je dobio i trener domaćih. Kapiten crno-belih je realizovao sva tri penala.

Kraj druge četvrtine 44:58

20' Nemoćno deluje Žalgiris u prvom poluvremenu protiv Partizana. Džejms Naneli je pogodio trojku na asistenciju Doužera, a poslednji napad pred poluvreme iskoristio je Žalgiris sa linije slobodnih bacanja 44:58.

18' Nakon promašaja Doužera, defanzivni skok hvata Kaboklo koji postiže koš uz faul. Gedraitis odgovara trojkom sa druge strane. 38:51.

16' Sjajan odgovor crno-belih nakon tajm-auta. Prvo je Kevin Panter nakon prodora upisao svoj 16. poen, a onda i ''parni valjak'' krade loptu nakon kog je fauliran Doužer koji sa linije slobodnih bacanja postaje drugi dvocifren igrač nakon kapitena Pantera. 35:48.

15' Partizan minut i po nije postigao koš, dok s druge strane Žalgiris to koristi i pogotkom Holinsa smanjuju na jednocifrenu prednost. Tajm-aut Željko Obradović 35:44.

12' Nova trojka za Partizan, Kevin Panter pakuje svoju četvrtu trojku na ovom meču 24:40.

11' Kakav potez Balše Koprivice! Uspeo je uz faul da zakuca a nakon toga i da realizuje dodatno slobodno bacanje. Na drugoj strani Birutis postiže pogodak, da bi Doužer protutnjao brzo kroz odbranu domaće ekipe i ponovo povećao prednost crno-belih na dvocifrenu razliku. 23:34

Kraj prve četvrtine 21:29

10' Sjajno zatvaranje prvo četvrtine Partizana. Kevin Panter je pogodio trojku a Tristan Vukčević uspeo da realizuje i dva bacanja nakon faula Rolanda Šmica. Evans na drugoj strani upisuje nove poene, osmi poen za plejmejkera ''zelenih''. 21:29

9' Kapiten Partizana sjajnom asistencijom upošljava Kabokla koji snažno zakucava. 17:22

7' 7:0 pravi seriju Žalgiris i smanjuje prednost Partizana.

6' Kevin Panter je odličnim driblingom izbacio Gedraitisa i pogodio trojku u lice mladom Litvancu. Nakon toga Dožuer lupa blokadu Birutisu i ''parni valjak'' ima novi napad. 

5' Fantastična igra izabranika Željka Obradovića na početku utakmice, uslediće tajm-aut pri vođstvu gostiju rezultatom 13:3. Nakon tajm-auta Kinan Evans upisuje svoje prve poene na meču 5:13.

4' Prvi propušten napad za Partizan na ovom meču, promašio je dugu dvojku Kevin Panter. Roland Šmic ne uspeva da smanji prednost ''parnog valjka'' na drgoj strani promašenom trojkom. 3:11

3' Nakon nove izgubljene lopte Žalgirisa, Ledej promašuje dvojku ali je na ofanzivnom skoku Smailagić koji upisuje nove poene za crno-bele.

2' Sjajan potez Kabokla, uspeo je pod faulom da poentira i donese pet poena razlike crno-belima. Na drugoj strani Gedraitis uspeva da položi loptu u koš i upiše prve poene za Litvansku ekipu. 2:5

1' Prvi napad ne koristi Žalgiris, što odma kažnjava Partizan pogotkom Ledeja za dva poena, 0:2.

Počeo je meč u Kaunasu!

UOČI MEČA:

Aktuelni šampion ABA lige ima šest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, od čega su tri u Evroligi i protiv ''zelene šume'' jure četvrti uzastopni evroligaški trijumf.

Željko Obradović pred Žalgiris.

- Svako naredno gostovanje će biti najteže. Žalgiris je tim koji igra izvanredno, imaju jasnu ideju kako i gde da napadaju i imaju ogromnu energiju, kako napadački tako i odbrambeno. Sigurno je da nas očekuje veoma teška utakmica - rekao je Obradović.

Glavni arbitar na meču je Saša Pukl, sudija koji dolazi iz Slovenije.

Osim njega, tu su još i Emilio Perez, kao i Nik Van Den Brok.

Trenutno crno-beli zauzimaju šesto mesto u najelitnijem evropskom takmičenju sa skorom 7-6 dok se Žalgiris nalazi na poziciji broj 14 sa skorom 5-8.

BONUS VIDEO: BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu