CRNO-BELA SENZACIJA! Partizan u meču za infarkt dobio moćni Monako u Evroligi

Novosti online

05. 12. 2023. u 22:58 >> 22:59

Partizan je posle dvosatne drame pobedio Monako i tako napravio veliko iznenađenje u 12. kolu Evrolige. Konačan rezultat 88:85, i to posle nestvarne završnice četvrte deonice i potonjeg produžetka, delimično i nagoveštava kakav je i koliko zanimljiv bio ovaj duel u elitnom nadmetanju.

ЦРНО-БЕЛА СЕНЗАЦИЈА! Партизан у мечу за инфаркт добио моћни Монако у Евролиги

FOTO: M. Vukadinović

Gosti, koje kao trener predvodi Saša Obradović, doputovali su u Beograd sa treće pozicije na evroligaškoj tabeli i samo četiri poraza od 11 dosadašnjih nastupa, do prošle nedelje crno-beli su imali skromna četiri uspeha, no u drami su pobedili Panatinikos i popeli se na desetu poziciju. Na krilima tog uspeha izabranici Željka Obradovića su kao u transu, za tili čas poveli sa 11:2, ali je onda tajmaut gostiju pokrenuo mašineriju koja je ekipu iz Kneževine i vinula u vrh evropske elite.


Za manje od dva minuta Džon Braun, Moteijunas i, pre svih, razigrani Majk Džejms, preokrenuli su zbivanja u svoju korist, da bi se posle 12:13 na semaforu borba rasplamsala. 


Razigrali su se Bruno Kaboklo s jedne strane, Alfa Dialo s druge, pa se čekalo da se vidi ko će, u crno-belom grotlu u Areni, napraviti odlučujući iskorak ka trijumfu. A to se dugo čekalo.


Jer, na minimalna vođstva domaćih, Monako bi za stotinak sekundi davao i po osam poena (recimo, za preuzimanje vođstva od 25:31), ali bi onda "Žocov" tajmaut budio njegove izabranike, koji bi se očas posla rezultastki vraćali.


Da nije bilo sedam izgubljenih lopti ABA šampiona, a samo dva njegovog suparnika, ne bi Monako imao 32:35 na poluvremenu, no ono što je usledilo bilo je još zanimljivije od prvih 20 minuta.


Reči Željka Obradovića da je potrebno igrati mirnije, ali i uz stvaranje više prostora u napadu, ne samo da su njegovi puleni počeli da sprovode u delo, već je i suparnik podigao nivo svog nastupa. Šta god da bi raspucani Džejms Naneli uradio, nailazilo bi na odgovor, najčešće Motiejunasa, ali su se i ostali članovi Monaka "priključivali", kad god bi "grobari" pomislili da je "konačno pronađen put ka trijumfu". 


Poput dva boksera koji se nadmeću spuštenih gardova, razmenjivali su se udarci, neretko vrlo atraktivni, sve do same završnice. 


U njoj je najpre Doužer svojim koševima poveo crno-bele do prednosti od četiri razlike, "pomogao" je tu svojom tehničkom greškom Majk Džejms, ali i odličnom odbranom Danilo Anđušić, pa je "Pi-Džej", bivši saigrač Nikole Jokića u Denveru, doneo 63:55 u 34. minutu. Taj odlazak na osam razlike delovao je kao da je "prelomio" utakmicu, nije se mnogo marilo što je potom Anđušić promašio +11 iz levog ugla, jer je Obradovićeva ekipa izgledala nokautirano. No, samo na kratko. Malo Braun i Dialo, a malo više trojkom Majka Džejmsa na tri minuta do kraja, učinili su gosti i finiš izuzetno zanimljivim. 
U završnih stotinak sekundi ušlo se uz nerešen rezultat, ali i uz nestvarnu Partizanovu odbranu.

Pi-Džej Doužer je dvaput oduzeo loptu suparnicima u napetoj završnici, jednom su na kiks naterali rivala Ledej i Kaboklo, što je uz dva puta po polovičan učinak s linija penala brazilskog centra, te kontru i pogodak Pantera, bilo dovoljno za, delovalo je, iznova nenadoknadivih 70:66 uz svega 20 preostalih sekundi. Majk Džejms je, međutim, pogodio dve trojke u poslednjih 20 sekundi, a kako Partizan preko kapitena nije bio precizan uz zvuk sirene, otišlo se u produžetak.

To kao da je iznerviralo Kevina Pantera. Preuzeo je u dodatnih pet minuta konce igre u svoje ruke, "vezao" sedam poena u nizu, doneo +4 domaćinu, što je osokolilo saigrače, a "pojačalo" ton u Areni do maksimuma. Iako je rival uspeo da preokrene, posle "krađe" i koša Brauna pa pogotka Džordana Lojda, Pi-Džej Doužer je iz igre vratio prednost crno-belima, da bi s linije penala pogodio jednom i doneo 85:83 domaćinu, 36 sekundi pred kraj 45. minuta.

Ispostavilo se da je time doneo prednost koju suparnik nije mogao da stigne - Motijeunasu, koji se žalio da nije fauliran u narednoj akciji favorita, dosuđena je nesportska lična greška nad Smailagićem, što je Partizan "poguralo" ka tome da stečeno vođstvo pretvori u trijumf.

Crno-beli će priliku za sedmu pobedu u elitnom takmičenju imati u četvrtak na istom mestu, kada će ugostiti Olimpiju iz Milana koja je sa 91:84 izgubila od Bajerna.

Evroliga, 12. kolo - statistika


Partizan - Monako 88:85 (16:13, 16:22, 19:16, 21:21, 17:13)
Beograd - Hala: Beogradska arena; 
Partizan: Vukčević 2, Ledej 3p, 5sk, Avramović 2, Koprivica, Panter 25p, 3sk, 4as, Smailagić 4, Jaramaz, Naneli 23p, 5sk, Anđušić 2, Doužer 15p, 7as, 5sk, 1uk, Ponitka, Kaboklo 13p, 6sk
Monako: Okobo 9, Lojd 6, Blosomgejm 4, Braun 10p, 7sk, Dijalo 10, Korneli, Voker 3, Motiejunas 23, Tarpi, Outara, Hol 4, Džejms 16p, 8sk, 8as, 2uk

KRAJ! Partizan - Monako 88:85!

45' - Već više od dva minuta sudije gledaju da li je bilo faula ili ne. Još tačno sekund je preostalo za igru. Lopta je dodeljeena Partizanu, čudi se Saša Obradović, bio je ubeđen da je njegova ekipa oštećena. Majk Džejms potom faulira Nanelija na četiri desetinke do kraja.

45' - Lopta nije uvedena u igru, pao je Džordan Lojd, da li je to ofanzivni prekršaj Partizana? Sudije i ovo pregledaju...

45' - Nesportska Motiejunasu! Partizan ima i bacanja, i posed... deset sekundi do kraja. Smailagić daje penale - 87:83. Gosti, međutim, kradu loptu, Džejms svoju svestranu partiju ukrašava "krađom", Motijeunas u prodoru pogađa za 87:85. Sekund i desetinka do kraja, lopta za Partizan, tajmaut za Partizan!

45' - Motiejunas uzalud traži prekršaj, Partizan uzima loptu, fauliran je Smailagić na 9,8 sekundi do kraja! Sudije se konsultuju. Kakva završnica... 

45' - Doužer je iznudio prekršaj rivala, ali sudije i to pregledaju... Još 36 sekundi. Definitivno, prekršaj gostiju, ali igrač Partizana pogađa samo jedno bacanje. Plus dva za domaćine, pola minuta do kraja.

45' - Sudije pregledaju spornu situaciju na 49,3 do kraja produžetka. Gleda se čija je lopta posle promađaja Motijeunasa i Brauna. I... Partizanova je.

44' - Doužer daje koš, Partizan sad vodi. Kakav meč! 

44' - Džordan Lojd pogađa s čeone linije, Monako vodi s poenom razlike!

43' - Džejms koristi samo jedno bacanje, 82:79, lopta za Partizan, no Džon Braun je krade - i primiče goste na 82:81! A potom ofanzivna lična greška Alena Smailagića (četvrta, koliko imaju i Naneli i Ledej). Kakav preokret u nekoliko sekundi...

43' - Priđu gosti, ali Partizan odgovori - Kaboklo nalazi rupu u odbrani, biva proigran i to je 82:78.

42' - Četri poena u nizu za Pantera, no 77:74 je kratko potrajalo, Motiejunas je precizan... a onda se kapiten Partizana pobrinuo za svoj 25. poen - trojku je dao, sedmi uzastopni poen, vodi Partizan 80:76.

41' - Jedni pogode, drugi uzvrate... Panter donosi 75:72 Partizanu na isteku prvog od pet minuta produžetka.

Igraće se produžetak! Partizan nije dao trojku iz levog ugla u preostale 2,3 sekunde. Kakva utakmica...

40' - Da li je moguće?! Džejms opet pogađa trojku, dve sekunde do kraja, nerešeno! Tajmaut Partizana!

40' - Kakva drama! Majk Džejms pogađa trojku! Ali, odmah potom Naneli biva fauliran i s linije penala donosi 72:69 Partizanu. Deset sekundi do kraja, tajmaut Monaka.

Braun i Doužer u delu na meču Partizan - Monako / FOTO: M. Vukadinović

40' - Nova bravura Doužera u odbrani! Panter potom u kontri donosi 70:66! Tajmaut traži trener Monaka Saša Obradović! Do kraja utakmice je ostalo samo 22,2 sekunde.

40' - Nova sjajna odbrana domaćih, Kaboklo i Ledej su sprečili Okoba da bilo kome doda loptu iz prodora, posed za crno-belih koji vode sa +2. Još 58,6 sekundi do završetka.

39' - Brazilac iznova nije pogodio prvo, a jeste drugo bacanje, 68:66. Počinje poslednji minut...

39' - Nervira se Saša Obradović jer je Pi-Džej Doužer odličnom odbranom naterao Motijeunasa da izgubi loptu. No, umalo da isti igrač uzvrati udarac na drugoj strani terena. Ipak, nije uspeo, pa Džejms faulira Kabokla, koji može da donese +3 Partizanu na 1:14 do kraja.

39' - Kaboklo je fauliran. Promašio je prvo bacanje, drugo pogodio - 67:66. Još 1:45 do kraja.

39' - Panter promašuje dalekomoetni šut, Kaboklo dolazi do lopte, ona izlazi van igre i... sudije će pregledati snimak. Još 1:47 do završetka četvrte četvrtine.

38' - Motiejunas, uz 3/3 za dva (i isto toliko za tri poena) stiže do 15, a donosi nerešen rezultat, 66:66.

37' - Naneli pogađa samo jedan penal, gosti potom promašuju maltene zicer posle dobrog prodora... Promašuje i Partizan posle smušenog napada. Ušlo se u poslednja tri minuta.

37' - Tajac u Areni! Prvo je bacanja pogodio Lojd, pa trojku promašio Ledej, a onda Majk Džejms trojkom primakao Monako na 65:64! Tajmaut crno-belih.

37' - Partizan s penala dolazi do +6. Kapiten Panter je precizan.

36' - Džon Braun smanjuje na 63:57 zaostatak Monaka. A onda Alfa Dialo na -4. Tajmaut traži Željko Obradović. Još 4:10 do kraja.

Pi-Džej Doužer u prodoru na utakmici Partizan - Monako u 12. kolu Evrolige / FOTO: M. Vukadinović

35' - Pogodak Doužera iz prodora za 61:53. Velikih +8 u dosad napetoj utakmici, a onda Smailagić blokira šut rivala, no Braun odgovara iz drugog pokušaja, smanjivši na -6. Ipak, Panter odlično igra, vraća osam razlike, a posle kiksa gostiju, Anđušić je promašio trojku za odlazak na 11 razilke. Možda bi to rešilo meč na ovih 5:14 do kraja...

34' - Veliku borbenost sada prikazuju igrači Monaka, bore se za loptu koja je bila "viđena" kao vraćena na sopstvenu polovinu, a onda sa dva ofanzivna skoka dolaze do nove šanse za pogodak. Smailagić se vraća u igru, umesto Kabokla. A Eli Okobo pravi prekršaj u napadu, Anđušić ga je na to naterao.

33' - Tehnička greška je dosuđena Majku Džejmsu, nakon što mu je dosuđen klasičan prekršaj. Bunio se zbog faula nad Anđušićem. Domaćini to koriste da s penala dođu do +4, ali onda Anđušić promašuje trojku sa skoro osam metara, ostaje 59:55.

32' - Raspucali su se i jedni i drugi, a Pi-Džej Doužer diže "grobare" na noge - ovo je postala sedma od poslednjih osam utakmica na kojima je dao trojku, i to za vođstvo od 58:55. Tajmaut traži Saša Obradović čija je ekipa pre 50-ak sekundi imala +2, a sada je na -3, jer je u međuvremenu i Danilo Anđušić bio precizan.

31' - Doužer prvi pogađa u poslednjoj četvrtini, a potom Majk Džejms uspeva da iznudi prekršaj od svog nekadašnjeg saigrača, Džejmsa Nanelija. Sudije bi da pregledaju snimak faula jer se Naneli požalio na udarac po licu.

Kraj treće četvrtine, nerešeno je, 51:51. Nema šta, drama će potrajati do kraja!

Pi-Džej Doužer tokom meča Partizan - Monako / FOTO: M. Vukadinović

30' - Ogromno zalaganje oba tima. Uleću igrači u prve redove publike želeći da dođu do lopte, ali se i promašuju šutevi. I dalje je nerešeno... A tri šuta je Partizan imao u svojoj zasad poslednjoj akciji. Na kraju je i Panter promašio s distance, posle ofanzivnih skokova.

28' - Pogađaju gosti, ali i domaći, i to trojku ubacuje Ledej, 51:48 za Partizan. Odmah uzvraća Eli Okobo, koji se oporavio od povrede skočnog zgloba. Kakva utakmica...

27' - Bura emocija, na obe strane. Prvo, posle koša razigranog Nanelija za 48:46, "ključa" Arena od radosti, potom se Motiejunas buni što su mu dosuđeni koraci, prilikom "rolinga" na "niskom postu", a zatim se bune Željko Obradović i igrači Partizana zbog dosuđenog ofanzivnog prekršaja crno-belima.

26' - Mogao je Partizan do vođstva, posle borbene igre pod svojim košem, no Dužeru rivali kradu loptu, posle čega je Monako iznudio prekršaj i Alfa Dialo ide na liniju za bacanja.

26' - Kakva utakmica! Petnaesti poen Džejmsa Nanelija, trojka na asistenciju Pantera - 46:46.

25' - Osma promena ekipe koja je u vođstvu! Motiejunas sa dva nova pogotka donosi 43:46 gostima. Okobo je izgleda ozbiljnije povredio levi skočni zglob... 

EuroleagueTV

24' - Kakva navijačka erupcija u Areni. Lojd je faulirao Kevina Pantera dok je pogađao trojku, a njegovo bacanje donosi Partizanu preokret, 43:41!

23' - Naneli, na samom kraju napada, pogađa trojku - 39:41 je sada prednost Monaka.

22' - Greše domaći u napadu, ali greše i njihovi rivali. U novoj akciji za Smailagića, reprezentativac Srbije je iznudio prekršaj Džordana Lojda.

22' - Nakon što je Smailagić promašio koš Monaka, pod košem domaćih je odgurnuo Motijeunasa. Druga lična za njega, a i druga Partizanova u ovoj deonici. Alfa Dialo potom promašuje "otvorenu" trojku, što kažnjava Panter sa poludistance, 36:38, no Motijeunas daje i drugu trojku iz dva svoja dalekomenta šuta - 36:41.

21' - Alej-up asistencija Doužera za Smailagića, 34:36, ali odmah Majk Džejms uzvraća sa poludistance. Četvrti poen, za četiri razlike.

21' - Buni se Zak Ledej zbog drugog faula koji mu je dosuđen. Džon Braun koristi samo jedno bacanje, 32:35 za goste.

21' - Počela je treća četvrtina!

Željko Obradović i Alen Smailagić tokom utakmice Evrolige Partizan - Monako / FOTO: M. Vukadinović

- Moramo bolje u napadu, treba da igramo sa više prostora. Prosto, previše žurimo. Moramo mirniji da budemo i da donosimo bolje odluke - poručio je Željko Obradović tokom velikog predaha.

Kraj poluvremena! Partizan gubi sa 32:35 posle zaista bogatih, košarkaški sadržajnih 20 minuta velike borbe u Areni. Alfa Dialo je sa osam poena predvodio goste, a Kaboklo s sa devet domaćine. Crno-beli su bolje šutirali za dva poena (58% naspram 43,%), malo lošije za tri (skromnih 22,2% naspram 25%), ali su gosti bili bolji u osvojenim lotpama (7:2), što je i najveći razlog za njihovo vođstvo.

Velika borba Smailagića i rivala na meču Partizan - Monako u Evroligi / FOTO: M. Vukadinović

29' - Džordan Lojd prvim pogotkom na meču, i to iz atraktivnog prodora, vraća +3 gostima nakon odlične reakcije crno-belih posle tajmauta Željka Obradovića. Naneli i Doužer su maltene omogućili izjednačenje, ali je gost izdržao taj nalet.

27' - Kakva serija Monaka! Osam poena zaredom, Donte Hol na kraju "tera" Željka Obradovića da zatraži tajmaut. Dvaput su izgubili loptu crno-beli, "Žoc" imao šta da kaže i Aleksi Avramoviću, ali "grmljavina" dok traju akcije nije urodila plodom. Monako sada vodi sa 25:31. Posle +2 za domaćine, Okobo je ubacio penale, pa jednu dvojku, učinio je to i Blosomgejm, a nakon promašaja Pantera i Avramovića, te izgubljenih lopti Vukčevića i Ledaja, Donta hol je doneo trenutni rezultat.

25' - Kaboklo opet dobrim potezom oduševljava (prilično bučne) navijače Partizana - košem izjednačava, a onda Kemba Voker dobrom odbranom crno-belih biva nateran da drugi put izgubi loptu, da bi Bruno Koboklo posle 3. ofanzivnog skoka došao do devetog poena, 25:23 za domaćina!

Saša Obradović se nervira tokom utakmice Partizan - Monako / FOTO: M. Vukadinović

13' - Na dobru igru rivala, Džejms Naneli odgovara pogotkom za 20:21, ali Akobo sa poludistance vraća +3 gostima, koji su potom iznudili ofanzivni prekršaj Nanelija

11' - Raspucali su se jedni i drugi. Najpre Kemba Voker trojkom izjednačava, potom je precizan Avramović, a onda Blosomgejm, posle svog ofanzivnog skoka, donosi novi egal - 18:18.

Kraj prve deonice, 16:13 za Partizan.

Željko i Saša Obradović na utakmici Partizan - Monako u Evroligi / FOTO: M. Vukadinović

10' - Promašuju gosti zicer (Eli Akobo) a onda i dodatni šut (isti igrač), posle ofanzivnog skoka. Neće biti vremena za organizovani napad crno-belih, koji pokušavaju sa svoje polovine i... nema pogotka.

9' - Velika borba pod oba obruča. Posle najveće dosadašnje (tri uzastopna skoka) Korneli faulira Vukčevića, koji će šutirati penale, a u igru će Aleksa Avramović.

9' - Loša sekvenca crno-belih. Bolje se snalaze gosti, u čijim redovima se Petru Korneliju, privremenom saigraču Nikole Jokića u Denveru, pridružio na parketu i četvorostruki NBA Ol-star igrač, Kemba Voker. Monako dolazi do 12:13 posle jednog pogođenog bacanja, čime je "zaokružio" seriju na 11:0.

8' - Razigrao se Majk Džejms, nije mu zasmetao onaj doživljni udarac, počeo je da razigrava saigrače (za 12:9), potom je dobrom odbranom pomogao da se dođe do lopte, ali su njegove kolege promašile, no nakon novog kiksa Partizana, Monako trojkom dolazi do 12:12. Bilo je 11:2 za domaćina.

7' - Panter je precenio Ledejev raspon ruku, previsoko je bacio loptu i Partizan je izgubio posed. A Monteijunas to kažnjava trojkom - 11:7.

6' - Prvi pogodak Monaka iz igre, Džon Braun posle ofanzivnog skoka za 11:4 (nakon prodora Majka Džejmsa, koji je doživeo nezgodan udarac, ali će nastaviti da igra). 

6' - Druga uzastopna "krađa" Alena Smailagića, kao kruna sjajne defanzivne partije crno-belih na početku meča, iznedrila je kontru koju je Kaboklo završio atraktivnim zakucavanjem, za seriju od 9:0 i tajmaut koji traži Saša Obradović čija ekipa gubi sa 11:2

5' - Novi kiks Monaka, novi pogodak Pantera, sada za dva - 9:2.

4' - Na početku četvrtog minuta Kevin Panter daje dalekometnu trojku - 7:2 za Partizan. Ima 5/23 ove sezone u Evroligi. Daleko ispod njegovih realnih mogućnosti.

3' - Kaboklo, posle dva ofanzivna skoka, postiže koš za 4:2 nakon promašaja Ledeja sa čeone linije. Na drugoj strani terena odbrana Partizana tera rivala na grešku.

3' - Posle dva minuta igre, rezultat je 2:2 jer je Majk Džejms pogodio oba slobodna bacanja.

2' - Tri spoljna igrača Monaka koja su se našla u startnoj petorci, Lojd, Utara i Majk Džejms, za manje od minut i po napravili su po prekršaj. Nedugo zatim, Pi-Džej Doužer donosi crno-belima prednost.

2' - Uvodni minut je prošao uz izgubljenu loptu crno-belih, ali onda i gostujuće ekipe, zahvaljujući Kevinu Panteru.

1' - Utakmica je počela! Partizan ima prvi napad.

"Grobari" u Areni na meču Partizan - Monako u Evroligi / EuroleagueTV

Startna postava Partizana: Doužer, Panter, Ledej, Smailagić, Kaboklo

Pozdrav Željka i Saše Obradovića pred meč Partizan - Monako u Evroligi / EuroleagueTV

Uoči meča

Trener Partizana Željko Obradović izjavio je dan pred meč da bi njegovi košarkaši trebalo da igraju svih 40 minuta na visokom nivou ako žele da pobede Monako u 12. kolu Evrolige.

Podsetimo, nakon što je Partizan posle produžetaka pobedio Panatinaikos, dočekuje sjajnu ekipu.

"Monako je tim koji je prošle godine bio na F4 Evrolige i to sasvim zasluženo. Oni igraju izvanrednu košarku. Imaju još bolji sastav ekipe nego što su imali. To je podatak da budemo svesni protiv koga igramo. Trebalo bi da igramo svih 40 minuta na visokom nivou, ako želimo da dobijemo utakmicu", rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradu.

Povrede u KK Partizan


Željko Obradović je najavio da za Partizan na meču sa Monakom neće igrati Uroš Trifunović i Frenk Kaminski.

Ludi ritam utakmica - igra se non-stop

Trener crno-belih je istakao da pobede celom timu ulivaju samopouzdanje:


"Nadam se pozitivnom ishodu, ali to je najteže - da održavaš formu i da budeš na nivou iz utakmice u utakmicu. Ja sam ekipi juče dao slobodan dan. Posle svega i pre svega što nas očekuje. Mislim da je to neophodno. Bitno je bilo da se odmore i mentalno i fizički i nadam se da će nastaviti da igraju u ovom ritmu", dodao je trofejni trener.


Partizan će naredna dva meča odigrati u Beogradu. Crno-beli najpre dočekuju Monako, a u četvrtak će igrati sa Armanijem.


"Dobra je stvar samo što nema umora zbog putovanja, a treninge gde se postavlja utakmica imamo. Sreda, četvrtak utakmica, subota utakmica. Sledeće nedelje su novi mečevi, pa dupli program. Dobro je da ne putujemo, ali ćemo imati četiri utakmice u nekih desetak dana", podsetio je Obradović.


Partizan u dosadašnjem delu sezone u Evroligi ima učinak od pet pobeda i šest poraza i zauzima deseto mesto, a Monako je treći sa 7-4.
 

A Saša Obradović...

Trener košarkaša Monaka Saša Obradović izjavio je da očekuje veoma zahtevnu utakmicu protiv Partizana.

"Imaćemo veoma napornu i tešku nedelju. Partizan ima prednost, jer igra pred svojim navijačima, koji će reagovati na svaku akciju. Ovo će biti energetski veoma zahtevna utakmica. Partizan je u odnosu na prošlu sezonu potpisao nove igrače, a sada može da računa i na Kevina Pantera, koji se oporavio od povrede. Pobede u finišu protiv Fenerbahčea i Panatinaikosa su im ulile mnogo samopouzdanja", rekao je Obradović, prenosi zvanični sajt kluba.

Košarkaš Monaka Metju Strazel podseća da je njegov tim prošle sezone izgubio od Partizana.

"Tamo je sjajna atmosfera, koju naš trener dobro poznaje. Očekujem meč visokog intenziteta, pošto želimo pobedu u gostima. Sva gostovanja u Evroligi dobijaju se odbranom. Moraćemo da kontrolišemo tempo utakmice ako želimo pobedu", dodao je Strazel.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)