AMERIKANCI U ČUDU: Šta radi Denver bez Nikole Jokića i istorijski šamar Lebronu DŽejmsu

Novosti online

28. 11. 2023. u 07:56

Denver nagetsi savladali su u gostima Los Anđeles kliperse 113:104 bez pomoći Nikole Jokića, koji je ovaj meč propustio zbog povrede donjeg dela leđa.

АМЕРИКАНЦИ У ЧУДУ: Шта ради Денвер без Николе Јокића и историјски шамар Леброну Џејмсу

Foto: AP

Akuelni šampioni su odigrali neverovatnu poslednju četvrtinu koju su dobili 36:16 i stigli do vrednog trijumfa u NBA karavanu.

Ključni igrači bili su Redži Džekson i veteran Deandre Džordan. Odlični Džekson je za čak 40 minuta igre ubacio 35 poena uz 13 asistencija i pet skokova, dok je Džordan meč okončao sa 21 poenom, 13 skokova i pet asistencija i na najbolji mogući način zamenio Jokića. Njih dvojica su kreirali preokret u poslednjih 12 minuta.

Trijumf još više dobija na značaju ako se zna da pored Jokića na parketu nisu bili ni Džamal Marej ni Aron Gordon. U redovima Klipersa Kavaj Lenard je imao 31 poen i osam skokova, dok je Hrvat Zubac meč okončao sa dabl dabl učinkom od 23 poena i 14 skokova.

Košarkaši Filadelfije pobedili su noćas Los Anđeles lejkerse sa 138:94 i naneli igraču Lejkersa Lebronu Džejmsu najteži poraz u dosadašnjoj NBA karijeri. Filadelfiju su predvodili Džoel Embid tripl-dabl učinkom od 30 poena, 11 skokova i 11 asistencija i Tajris Maksi sa 31 poenom i osam asistencija. Markus Moris dodao je 16 poena, a Patrik Beverli 12 poena i šest skokova.

Filadelfija je postigla 22 trojke, u odnosu na sedam trojki Lejkersa.

U ekipi Lejkersa najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 18 poena. Entoni Dejvis imao je 17 poena i 11 skokova, dok su po 12 poena dodali Ostin Rivs i D'Anđelo Rasel.

Poraz od 44 razlike je najteži poraz u Džejmsovoj karijeri, koja je počela 2003. godine. On je prethodno gubio sa 36 poena igrajući za Majami u NBA finalu i sa 42 poena od Indijane 2019. godine.

"Šta mora da se promeni kako se ovo ne bi ponovilo? Mnogo toga", rekao je Džejms, koji tokom utakmice nije imao nijedan skok.

Lejkersi su pretrpeli najteži poraz od Filadelfije u 290 utakmica i izgubili sedmi uzastopni put u međusobnim duelima.

"To je moj omiljeni tim", rekao je Embid i dodao da je mnogo naučio od nekadašnje zvezde kluba iz Los Anđelesa Kobija Brajanta.

"Svaki put kada igram protiv njih, želim da pobedim. Ali to radim i protiv svake druge ekipe", dodao je Embid, koji nije igrao u četvrtoj četvrtini.

U duelu dve najlošije ekipe u ligi Vašington je predvođen Kajlom Kuzmom koji je imao 32 poena i 12 skokova, pobedio Detroit sa 126:107 i prekinuo niz od devet poraza.

Deni Avdija pobedi je doprineo sa 16 poena, šest skokova i pet asistencija, a 16 poena imao je i Danilo Galinari.

To je prva pobeda Vašingtona od 8. novembra i duela protiv Šarlota (132:116).

U ekipi Detroita, koja je izgubila 14. uzastopnu utakmicu nakon što je 28. oktobra pobedila Čikago (118:102), najefikasniji je bio Kejd Kaningem sa 26 poena uz sedam asistencija i sedam skokova. Džejlen Daren dodao je 12 poena i 14 skokova.

U ostalim utakmicama Portland je predvođen Džeramijem Grantom koji je imao 34 poena pobedio Indijanu sa 114:110, dok je Juta pobedila Nju Orleans sa 114:112 i ostvarila petu uzastopnu pobedu u međusobnim duelima, a drugu u poslednja tri dana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)