MA, DŽABE GA MRZE: Jokić neprikosnoven u MVP trci, Embid daleko iza! (FOTO)

Novosti online

17. 11. 2023. u 20:46

Srpski centar zadržao je prvu poziciju u odnosu na prethodnu listu, dok je do promene došlo na drugoj poziciji - Luka Dončić preskočio je prošlogodišnjeg laureata Džoela Embida.

МА, ЏАБЕ ГА МРЗЕ: Јокић неприкосновен у МВП трци, Ембид далеко иза! (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Iako za neke novinare ESPN-a Nikola Jokić kao da ne postoji, Srbin je sjajnim igrama još jednom pokazao zbog čega je najbolji igrač NBA lige.

Jokić i ove sezone igra u vrhunskoj formi, u prvih 11 utakmica Denvera (učinak 9-2) prosečno beleži 30 poena, 13.9 skokova i 8. asistencije i među prvih pet je u ligi u sve tri statističke kategorije.

Nagetse očekuje turneja od pet utakmica van "Bol arene", a Jokić je u svih 11 utakmica u sezoni postizao više od 20 poena i hvatao više od 15 lopti, a u poslednje četiri utakmice ubacivao je više od 30 poena.

Jokić je dva puta u karijeri osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača NBA regularne sezone, da bi prošle sezone u tesnoj trci završio kao drugi iza Embida.

Luka Dončić je na drugoj poziciji u MVP trci, a slovenačkom košarkašu potreban je još jedan tripl-dabl kako bi se izjednačio sa Lerijem Birdom na devetom mestu večne liste.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade MVP Džoel Embid skliznuo je na treće mesto, čemu su doprineli porazi od Bostona i Indijane u poslednja dva meča Siksersa.

Centar Filadelfije u ponedeljak je izabran za igrača nedelje na Istoku, što je 12. put da novopečeni reprezentativac SAD dobija takvo priznanje.

Na četvrtom mestu liste nalazi se Džejson Tejtum, dok su iza njeg Šej Gildžus-Aleksander, Entoni Edvards, Tajris Halibarton, Tajris Meksi, Bem Adebajo i Domantas Sabonis.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)