"GODINU I PO DANA PRIČAM SA NJIM": Željko Obradović žestoko iskritikovao jednog igrača

Novosti online

10. 11. 2023. u 09:22

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je sinoć u Beogradu posle pobede svoje ekipe nad Fenerbahčeom da je utakmicu presudila dobra odbrana njegove ekipe i pametna igra u napadu u drugom poluvremenu.

ГОДИНУ И ПО ДАНА ПРИЧАМ СА ЊИМ: Жељко Обрадовић жестоко искритиковао једног играча

FOTO: Tanjug

- U prvom poluvremenu smo ponovili greške na koje stalno ukazujemo. Primamo 20 poena, a napravimo samo jedan faul, a na tome radimo na svakom treningu. U drugom poluvremenu smo izašli potpuno drugačije, sa daleko boljom odbranom i pametnom igrom u napadu, bez srljanja i to je presudilo na kraju - rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmice.

Trener Partizana posebno vreme je izdvojio kako bi pričao o Tristanu Vukčeviću. Istakao je da je krilni centar napadački izuzetan, ali da je odbrana za njega veliki problem.

- Tristan pomaže ekipi u napadu, odmaže u odbrani. Prosto i jednostavno. Opet je pogodio sve što je šutnuo, a odbrambeno mora da se probudi i ima neuporedivo veću želju. To je godinu i po dana priča sa njim. Konkretno svaki trening moraš da budeš agresivniji, ne možeš da primiš lak koš, imaš faul, pravi ga ako si u problemu, napadaju ga. Oni se pripremaju ozbiljno, uzimaju tajm-aut i kažu "Napadajte Tristana". Slušamo i pripremamo se i on to zna - rekao je Obradović, potom nastavio:

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

- Njegov razvoj kao igrača isključivo znači koliko je sposoban da pomogne timu u odbrani. Što se tiče napada, on ima ruku, razume. Sa 213 mora više da učestvuje u skoku. Ponavljam, ako smo zahvaljujući odbrani skoka u poslednjoj deonici dobili meč, onda to znači da je to nešto važno. U pojedinim situacijama je pomogao, ponekad nije, j****a. Nije ovo samo kritika Tristana. Ostaje sam igrač i ubacuje nam šut za tri. Nemam nikakvo uverenje da će Tristan iskoristiti dobro šansu.

Obradović je govorio i o novom pojačanju "crno-belih" Brunu Kaboklu.

- Imamo već u nedelju utakmicu protiv Igokee kod kuće na kojoj ćemo imati priliku da pustimo novog igrača da igra. On će imati sutra i prekosutra dva treninga. Trening je i na dan utakmice, pošto je meč kasno uveče - naveo je Obradović.

Partizan u narednoj nedelji čeka duplo kolo u Evroligi.

- Zna se da sledeće nedelje ulazimo u dupli program, putujemo u Nemačku, pa se vraćamo protiv drugog nemačkog tima. Zatim Ljubljana i tako dalje. To je program, nema vremena za odmor - objasnio je Obradović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!