DUŠKO IVANOVIĆ NADMUDRIO ŽELJKA OBRADOVIĆA: Partizan izgubio u Evroligi, presudili mu bivši igrači

Novosti online

03. 11. 2023. u 22:37

Košarkaši Partizana doživeli su poraz u 6. kolu Evrolige: na gostovanju Baskoniji, na čijoj klupi je debitovao njen stari/novi trener, donedavni strateg Crvene zvezde Duško Ivanović, crno-beli su izgubili slobodnim bacanjima postignutim sekund pre kraja - rezultat je glasio 84:83.

ДУШКО ИВАНОВИЋ НАДМУДРИО ЖЕЉКА ОБРАДОВИЋА: Партизан изгубио у Евролиги, пресудили му бивши играчи

FOTO: M. Vukadinović

Isprva su se paralelo dešavale dve košgeterske rapsodije - Sedekerskis sa jedne, a sa druge strane evroligaški "debitant" u ovoj sezoni Tristan Vučković, potpomognut Trifunovićem i Kaminskim, pobrinuli su se da lopta konstantno prolazi kroz obruče, da bi posle Partizanovog vođstva od 23:29 usledilo ono što Obradović uopšte nije želeo.

Ivanovićeva ekipa je napravila seriju od 15:0, koju nije prekinuo ni tajmaut crno-belih usred tog niza, pa je "Žoc" rešio da baš promeša karte, a Vukčevića, dotad strelca 11 poena, pošalje na klupu posle greške u vođnjeu lopte. Ipak, iako su domaćini imali i 40:32, i 46:38, za šta su se najviše pobrinuli "probuđeni" Čima Moneke, ali i bivši Partizanovi igrači, Kodi Miler-Mekintajer sa sedam, odnosno Vanja Marinković sa šest poena, gosti nisu odustajali.

Sa "-6" su otišli na veliki predah, gubili potom i sa 51:42, da bi na 53:45 za Baskoniju počeo veliki juriš Partizana.

Serija od čak 21:5 donela je +8 Partizanu, a nju su predvodili Jaramaz za šest poena, Ledej sa četiri i jednom krađom, te trojkama Naneli i Anđušić.

Iako su potom Moneke, a onda i bivši saigrač Nikole Jokića u Denveru, sjajni šuter Markus Hauard, pokušali da primaknu Baskoniju (Amerikanac je tek iz sedmog pokušaja ubacio trojku, i to za 70:74, sredinom četvrte deonice), najveću strepnju kod crno-belih izazivao je Marinković, čiji je treći dalekometni pogodak smanjio vđstvo Partizana na 76:77 uz tri i po minuta do kraja.

Niko potom nije dao nijedan jedini poen punih minut i po (crno-beli su prokockali dva napada - Avramović promašio trojku, Anđušić izgubio loptu), a onda je Vukčević faulirao Tadasa Sedekerskisa, koji je realizovao oba bacanja, za minimalno vođstvo Baskonije na dva minuta do kraja.

Stvari su počele da se kompliku za Obradovićevu ekipu kada je i drugi bivši igrač Kodi-Mekintajer krađom lopte Anđušiću i poentiranjem doneo +3 domaćinu, no Jaramaz je trojkom poravnao rezultat uoči poslednjih 75 sekundi.

Koš je potom dao Moneke, našavši se na pravom mestu nakon što je Hauard bio blokiran, pa je u poslednjem minutu Partizan "jurio" zaostatak. A nije ga jurio dobro, jer Marinković omeo Ledeja, koji je napravio veliku grešku u napadu, pa je lopta pripala Ivanovićevoj ekipi, uz 40 sekundi do završetka meča.

Ali, pogrešili su i domaći, pa je Naneli ne samo poentirao za 82:82, nego i bio fauliran, donevši prednost gostima, iako se to koji trenutak ranije činilo teško ostvarivim. Tajmaut je zatražio Duško Ivanović, uz 13,2 sekundi do poslednjeg zvuka sirene.

Akcija je odigrana za Marinkovića, ovaj dodao loptu Kodi-Mekintajeru, koji nije bio precizan, ali je Moneke uspeo da ostvari ofanzivni skok i, sekund i desetinku pre kraja, iznudio prekršaj Jaramaza. Pomenuti košarkaš domaćih je iskoristio oba bacanja i tako doneo trijumf Baskoniji, jer tajmaut crno-belih nije doneo i koš za pobedu, pošto je Moneke sprečio skok-šut gostiju posle uvođenja lopte iz auta. Obradović je tražio pregledavanje snimka, zbog potencijalnog prekršaja, ali to nije urodilo plodom.

Poslednji napad Partizana na meču sa Baskonijom / Screenshot / EuroleagueTV

U domaćem timu 16 poena je postigao Čima Moneke, po 14 Hauard i Sedekerskis, 12 je ubacio Marinković, a jedan manje Kocar. U Partizanu su se istakli Naneli sa 16, Vukčević sa 13, Ledej i Jaramaz sa po 11, Anđušić sa devet, te Kaminski sa osam, dok je u odsustvu glavnog američkog igrača crno-belih, povređenog kapitena Kevina Pantera, njegov sunarodnik Pi-Džej Doužer ostao bez poena, za nepunih devet minuta nastupa.

Ne propustite:

A POSLE BASKONIJA - PARTIZAN: Od razloga za poraz crno-belih, do tužne priče o raku - Obradović, Ivanović, Kodi Miler-Mekintajer..

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)