LEBRON GLEDA I NE VERUJE: Nikola Jokić i Denver nagetsi dobijaju Lejkerse na otvaranju NBA sezone

Novosti online

24. 10. 2023. u 17:30

Nikola Jokić i Denver nagetsi, kao aktuelni NBA šampioni, započinju odbranu titule velikim derbijem Zapadne konferencije protiv Los Anđeles Lejkersa, a ako je verovati tradiciji - slavni klub iz "grada anđela" nema šta da traži na ovom gostovanju.

ЛЕБРОН ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Никола Јокић и Денвер нагетси добијају Лејкерсе на отварању НБА сезоне

FOTO: AP

Iako do ovog proleća nagetsi nikada nisu eliminisali Lejkerse u plej-ofu, to su upravo uradili predvođeni srpskim asom, koji je potom, usled bravura u završnim utakmicama za trofej, protiv Majami hita, proglašen za MVP-a finala.

Ali, jedna druga stvar može da brine Lejkerse pred gostovanje u Koloradu:

Denver nije izgubio nijednu jedinu utakmicu protiv rivala iz Zapadne konferencije kao domaćin ako su na tom meču igrali i Nikola Jokić, i Džamal Marej, i Aron Gordon i Majkl Porter Junior.

Nageti su, sa njima četvoricom, 13 puta nastupili u Denveru tokom ligaških delova sezone i dobili su svih 13 mečeva, a u plej-ofu imaju savršnih 8-0 kada je pomenuti kvartet na parketu.

A kako se očekuje da to bude i ove noći, onda se Lejkersima ne piše ništa dobro.

Istini za volju, "jezerdžije" ulaze u novi šampionat sa malo "dorađenim" timom, jer su, nakon što su ugovore obnovili Rui Hačimura, Ostin Rivs i Dianđelo Rasel, njima, Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu priključeni odlični bek Majamija Gejb Vinsent, ali i Torin Prins iz Minesote, Kem Rediš iz Portlanda, Džekson Jeks iz Nju Orleansa i Kristijan Vud iz Dalasa.

Lejkersi ovoga puta neće moći da računaju na nekadašnjeg krilnog centra nagetsa, povređenog Džareda Vanderbilta, pa će im startnu petorku verovatno činiti Rasel, Rivs, Vinsent, Džejms i Dejvis, dok će se naspram njih naći Džamal Marej, Kentavius Koldvel-Poup, Majkl Porter Junior, Aron Gordon i Nikola Jokić (ali i sjajne "nove snage" Denvera, o kojima su vam "Novosti" već pisale).

Utakmica Denver nagets - Los Anđeles Lejkers igra se u sredu, sat i po iza ponoći, po našem, srednjoevropskom vremenu.

Nova sezona NBA lige

U noći u kojoj se u Denveru Jokićevi nagetsi sastaju protiv rivala iz "grada anđela", igraju još i Golden Stejt - Feniks (od 04.00).

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. Prvi put će se održati i svojevrsni "NBA kup", od 3. do 9. novembra (svi mečevi, osim finala, računaće se kao uobičajeni mečevi prvenstva), Ol-star utakmica se održava 18. februara u Indijanapolisu, plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)