UBIJAJU I KOLJU DECU, ŽENE... Oglasio se sin Zvezdine legende potresnom porukom o masakru u Izraelu

Novosti online

10. 10. 2023. u 08:02

Deni Avdija, košarkaš Vašington vizardsa i reprezentativac Izraela, odlučio je da se oglasi i da pokaže da je u mislima stalno sa sopstvenim narodom koji trpi strašne žrtve.

УБИЈАЈУ И КОЉУ ДЕЦУ, ЖЕНЕ... Огласио се син Звездине легенде потресном поруком о масакру у Израелу

Foto: Privatna arhiva

Izrazio je saučešće porodicama žrtava, a Avdija kaže i da poznaje neke od ubijenih u sukobima sa teroristima.

- Dok ovde igram košarku, misli mi se vraćaju na Izrael. Prethodne subote, teroristi Hamasa i Islamskog džihada su na 21 mestu u Gazi izvršili napade. Nemilosrdno su ubijali i klali nevinu decu, žene i starije ljude, neke kod kuće, neke na žurki dok su slavili na odmoru. Proganjaju me slike žena, dece i starijih koje odvode u Gazu, gde mnogi od njih završavaju tragično. To što lično poznajem neke od žrtava još više doprinosi mojoj boli - napisao je Avdija na svom Instagramu.

Avdija kaže da radi sve da sa situacijom u Izarelu upozna saigrače u Vašingtonu, kao i zajednici iz Vašingtona.

- Najvažnija je odbrana Izraela. Teško je osloboditi se tih fotografija iz Gaze, gde su ljudi izgubili život, proganjaju me. Posvećen sam tome da upalimo svetlo u ovom mračnom poglavlju. Izražavam saučešće porodicama onih čiji su najmiliji ubijeni ili kidnapovani. Molim se za sve".

Mladi košarkaš je rođen u Beit Zeri, u Izraelu, a na draftu je nosio i zastavu zemlje koju predstavlja i Srbije. Avdija ima izraelsko-srpsko poreklo, sin je legende Crvene zvezde Zufera Avdije. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)