KAZNA IZ RAJA IZAŠLA: Kako su košarkaši Partizana primili Obradovićevu poruku

V. P.

09. 10. 2023. u 10:00

PRIMENIO je Željko Obradović kaznene mere nakon anemične evroligaške premijere u Tel Avivu, pravo sa aerodroma odveo ekipu u dvoranu na trening van rasporeda. Sudeći po nedeljnom popodnevu u Novom Mestu, igrači su primili poruku.

КАЗНА ИЗ РАЈА ИЗАШЛА: Како су кошаркаши Партизана примили Обрадовићеву поруку

Foto: ABA liga

Iako ne postoji merna jedinica za razliku u kvalitetu dvaju timova, Partizan je pre svega pokazao reakciju ozbiljnim pristupom i zgromio Krku u meču 2. kola ABA lige.

Iz sastava je izostavljen Ponitka, jedan od bleđih u tom duelu sa Makabijem, šansu je dobio Vukčević i bio jedan od retkih koji je nije iskoristio na pravi način. Poznato je da su obruči u dvorani „Leon Štukelj“ tvrdi čak i za najmekše šutere, u to su se uverili crno-beli koji su u prvoj četvrtini probacili samo jednu loptu iz deset pokušaja. Čak i uz sporadične ozbiljne nesporazume u odbrani i šut iz igre 4/17, uneli su pet poena prednosti u drugu deonicu, ispostaviće se odlučujuću za tok meča.

U tih drugih deset minuta jasno se videla ta apsurdno velika disproporcija između beogradskih večitih rivala i većine učesnika regionalnog takmičenja. Igrači Partizana dekodirali su šifre koševa u sali nalik školskoj, protok lopte je i pre toga lako pravio višak, i počeli da pogađaju trojke iz trening pozicija. Trifunović, Anđušić i Kaminski otključali su šutersku bravu, Avramoviću je svejedno na kom terenu i protiv koga igra, do poluvremena je bio jedini dvocifren igrač.

Obradović nije dozvoljavao više od par minuta iskakanja iz koloseka. Svaki put bi pozvao tajm-aut i glasom iz petnih žila sasuo u lice kritike. „Ne poštujete loptu“, podviknuo im je tokom druge četvrtine u kojoj su crno-beli šutirali trojke 5/8, podigli i procenat realizacije iz reketa. Kada se tome doda utisak da je Krka solidan tim za ABA 2 ligu (u prvom poluvremenu šutirala iz igre 9/33), nije potrebno elaborirati prednost crno-belih od 27 poena.

Nastavak utakmice zapravo je bio produžetak onog treninga po povratku iz Izraela. Minutažu su dobili i Jaramaz i Koprivica, Doužer je dobio dodatno vreme da se infiltrira u timski sistem i što pre aklimatizuje na košarku drugačiju od one koju je igrao u dosadašnjem delu karijere. Partizanu je pod hitno potreban Ledej iz prethodne sezone, zbog čega je američki krilni centar proveo na terenu više vremena nego što je rezultat zahtevao.

Crno-beli u 3. kolu ABA lige dočekuju Cibonu, pre toga ih čeka još jedno evroligaško gostovanje, 12. oktobra protiv Asvela u Lionu.

KRKA - PARTIZAN 56:96 (11:16, 11:29, 20:23, 14:28)

DVORANA „Leon Štukelj“. Gledalaca: 2.200. Sudije: Boltauzer, Jovčić, Vovk.

KRKA: Hamilton 16, Stergar, Edosomvan, Bačvić, Cerkvenik 16, Jurković 4, Špan 8, Plut, Škedelj 6, Smrekar, Radovanović 2, Macura 4.

PARTIZAN: Vukčević 7, Ledej 8, Avramović 15 (6 sk), Koprivica 12, Panter 6, Smailagić, Jaramaz 4, Naneli 9, Trifunović 7 (6 sk), Anđušić 9, Dožer 11, Kaminski 8.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)