A POSLE NAJNEVEROVATNIJE KOŠARKAŠKE UTAKMICE... FMP ostao bez FIBA Lige šampiona

Novosti online

27. 09. 2023. u 18:29

Kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona su počele uz verovatno najneverovatniji meč u elitnoj evropskoj košarci, a danas su nastavljene i to uz poraz srpskog predstavnika.

А ПОСЛЕ НАЈНЕВЕРОВАТНИЈЕ КОШАРКАШКЕ УТАКМИЦЕ... ФМП остао без ФИБА Лиге шампиона

FOTO: FIBA.Basketball

Naime, u četvrfinalu kvalifikacionog turnira u turskoj slovački Patrioti Levice za rivala su imali kiparski AEK iz Larnake. I, na tom meču desilo se pravo čudo - Slovaci nisu dali nijedan jedini poen u prvoj četvrtini.


Osmorica njihovih igrača su šutirala, ali nio od njih nije pogodio - svih 16 šuteva iz igre su promašili, a slobodnih bacanja u uvodnoj deonici nije ni bilo (ukupno je napravljeno pet prekršaja u tih deset minuta).
Prvu četvrtinu Kiprani su dobili sa 20:0, potom poveli sa 22 razlike na startu drugog segmenta meča, a iako su Patrioti uzvratili udarac, pa posle -25 na startu drugog poluvremena prišli na 55:58, dalje od toga nisu mogli - AEK je pobedio sa 74:66.

U senci tog četvrfinala ostala su sva ostala (na četiri kvalifikaciona turnira), a u jednom od njih igrao je FMP. I izgubio od Varezea za 71:73, iako je imao veliko vođstvo.

Naime, Italijani su posledu četvrtinu dobili sa čak 24:11 i preokretom izborili prolazak dalje, i pored toga što su u završnici gubili sa deset poena razlike. No, kako su "panteri" postigli svega tri poena u poslednjih šest minuta, desilo im se šta im se desilo.


Koš odluke postigao je Olivije Henlan dve sekunde pre kraja, od čega se FMP nije oporavio.


Šon Mekdermot postigao je 17 poena za Vareze, a Henlan 13. Kod FMP-a najefikasniji su bili Aleksa Stepanović sa 15 i Bojan Subotić sa 13 poena.


Vareze će u polufinalu turnira u Turskoj igrati sa pobednikom meča Šole – Antverpen.
 

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)