I AMERIMA JE SVE JASNO: Ovo je lista najboljih košarkaša NBA lige, a neprikosnoveni kralj dolazi iz Srbije - zove se Nikola Jokić

Novosti online

17. 09. 2023. u 12:11

Do početka NBA sezone ostalo je nešto više od mesec dana, a američki CBS Sport objavio je tradicionalnu listu od 100 najboljih košarkaša najjače lige na svetu.

И АМЕРИМА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Ово је листа најбољих кошаркаша НБА лиге, а неприкосновени краљ долази из Србије - зове се Никола Јокић

Tanjug/AP

Na samom vrhu ovogodišnje liste nalazi se Nikola Jokić, a odmah ispod njega je Janis Adetokumbo, koji je ranije zauzimao prvo mesto, iza njega je Stef Kari. Četvrti je Luka Dončić a petu poziciju upotpunjuje Kevin Durent.

Lebron Džejms je uoči svoje 21. sezone, prvi put od početka profesionalne karijere, ispao iz top 10 ii zauzima 12. mesto.

Nakon Jokića, Janisa i Dončića najbolje plasirani Evropljanin je Litvanac Domantas Sabonis na 34. mestu, a među 50 su se još progurali Finac Lauri Markkanen, Nemac Franc Vagner i Latvanac Kristaps Porzingis. MVP nedavnog Svetskog prvenstva Denis Šreder se ne nalazi među 100, ali tu je prvi izbor drafta Viktor Venbanjama, koji je na 58. mestu bez ijedne odigrane sekunde u NBA ligi.

CBS-ova lista:

1. Nikola Jokić (Denver)

2. Janis Adetokumbo (Milvoki)
3. Stef Kari (Golden Stejt)
4. Luka Dončić (Dalas)
5. Kevin Durent (Finiks)
6. Džoel Embid (Filadelfija)
7. Džejson Tejtum (Boston)
8. Devin Buker (Finiks)
9. Džimi Batler (Majami)
10. Demijan Lilard (Portland)
11. Šej Gildžes Aleksander (Oklahoma)
12. Lebron Džejms (Lejkersi)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!