"KAD SAM BIO MALI..." Selektor Kanade impresioniran jednim članom tima Srbije

Novosti online

07. 09. 2023. u 12:50

Srbiji na putu ka finalu Mundobasketa stoji Kanada, a na njenoj klupi je veoma interesantan lik – radi se o rođenom Špancu, zapravo Kataloncu, Đordiju Fernandesu, koji je šest godina bio pomoćni trener u Denveru, timu Nikole Jokića, sada je u legendarnom Sakramentu, a i vrlo dobro zna ko je Svetislav Pešić.

КАД САМ БИО МАЛИ... Селектор Канаде импресиониран једним чланом тима Србије

Foto: FIBA

- Ispisali smo istoriju. Ovo je prvi put da je Kanada u polufinalu Svetskog prvenstva. Velika stvar za nas. Borili smo se na visokom nivou, sve je dolazilo iz naše odbrane i kontranapada - rekao je Fernandes.

Za razliku od igrača Kanade koje Srbije ne zanima puno, selektor našeg rivala u polufinalu Mundobasketa je impresioniran što će odmeriti snage sa Pešićem.

- Srbiju vodi jedan od najboljih evropskih trenera u istoriji. Kada sam bio mali osvojio je Evroligu sa Barselonom. Sjajan trener, ima odlične igrače koji imaju mnogo iskustva u FIBA košarci. Mi to nemamo, ali polako stičemo. Verujem da ćemo protiv Srbije biti bolji nego što smo bili na ovoj utakmici - istakao je Fernandes.

FOTO: M. Vukadinović

 


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)