AMERIKA DEMOLIRALA SLOVENIJU: Luka Dončić gledao mučenje saigrača

Novosti online

13. 08. 2023. u 09:51

KOŠARKAŠI Amerike deklasirali su Sloveniju sa 92:62 (27:20, 20:11, 20:18, 25:13) i jasno im stavili do znanja da još moraju da rade kako bi bili spremni za najviše domete na predstojećem Svetskom prvenstvu.

АМЕРИКА ДЕМОЛИРАЛА СЛОВЕНИЈУ: Лука Дончић гледао мучење саиграча

FOTO: Profimedia

Igrali su "zmajčeki" bez prve zvezede Luke Dončića koji je zbog manje povrede propustio ovaj duel, ali teško da bi bilo bolje i da je on bio na parketu, možda bi samo razlika bila manja.

Od početka do kraja utakmice izabranici Stiva Kera su dominirali. To najbolje pokazuje činjenica da su Amerikanci dobili sve četiri četvrtine, s tim da je konačnih +30 bila najveća razlika na utakmici.

NEVERICA Luka Dončić/FOTO: Profimedia

Ovakvo ubedljiv trijumf protiv veoma kvalitetnog protivnika je pokazatelj da su SAD spremne na napad na svetski tron.

Najefikasniji kod pobednika bio je Entoni Edvards sa 15 poena, Džejlen Branson je dodao 11. Na drugoj strani najbolji je bio bivši igrač Partizana Gregor Glas koji je postigao 14 poena, dok je novi igrač Crvene zvezde Majk Tobi stao na četiri poena i sedam skokova.

Amerika će do početka Mundobasketa igrati još sa Španijom, Grčkom i Nemačkom, a Slovenija samo protiv Japana.

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septebra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Inonezija. Reprezentacije, njih 32, su podeljene u osam četvoročlanih grupa iz koje se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu. 

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala. 

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28.) i Južni Sudan (30.). 

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

BONUS VIDEO: "ŠTELOVANjE": Zagrevanje srpskih košarkaša

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)