OGLASIO SE NEMANJA NEDOVIĆ: Ovo je rekao o otkazu Srbiji, stigao mu je i odgovor

Novosti online

11. 08. 2023. u 12:33

KOŠARKAŠ Crvene zvezde Nemanja Nedović neće biti deo reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu, saopšteno je juče, a danas se tim povodom oglasio i sam igrač.

ОГЛАСИО СЕ НЕМАЊА НЕДОВИЋ: Ово је рекао о отказу Србији, стигао му је и одговор

FOTO: KSS

Nedović je posle dve utakmice na Akropolis kupu u Atini doneo odluku o kojoj je prvo obavestio selektora Svetislava Pešića i direktora reprezentacije Dragana Tarlaća.

- Moj odnos prema dresu, zemlji i reprezentaciji za koju sam igrao sa ponosom i bez ikakvih rezervi tokom cele karijere – nikada nije bio sporan. Zbog toga, i kako ne bi bilo nikakvih mistifikacija u javnosti, osećam obavezu da objasnim zašto više neću biti deo reprezentacije koja ide na Svetsko prvenstvo. Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim. Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu. Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati, rekao je Nedović.

Direktor srpskog nacionalnog tima Dragan Tarlać je nakon razgovora sa Nemanjom Nedovićem izjavio:

- Posle Akropolis kupa Nemanja Nedović je obavestio selektora Pešića i mene o svojoj odluci. Uz međusobno razumevanje i prihvatanje argumenata koje je izneo, prihvatili smo odluku Nedovića i to će biti veliki hendikep za našu reprezentaciji u izazovima koji su pred nama. Nemanji smo zahvalni na svemu što je pružio reperezentaciji kako ovog leta, tako i u prošlosti. Njegova posvećenost dresu sa državnim grbom nikada nije bila upitna, rekao je Tarlać.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić u provodu, najbolji srpski košarkaš u kafani u Somboru 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)