NBA OVO NE PAMTI: Entoni Dejvis potpisao najveći godišnji ugovor u istoriji lige

Novosti online

04. 08. 2023. u 22:41

VELIKI posao završili su Los Anđeles Lejkersi. Uprava kluba iz "grada anđela" dogovorila je novu saradnju sa Entonijem Dejvisom koja će trajati do 2028. godine.

НБА ОВО НЕ ПАМТИ: Ентони Дејвис потписао највећи годишњи уговор у историји лиге

Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

On je imao još dve godine ugovora, a "jezeraši" će na za nove tri morati da izdvoje 186.000.000 dolara. Sjajni centar će na taj način biti igrač sa najvećim primanjima na godišnjem nivou - 62.000.000 dolara po sezoni, prenosi "ESPN".

Ovaj 30-godišnjak iz Čikaga će Lejkerse koštati 270.000.000 dolara za narednih pet godina koliko bi trebalo da provede u klubu.

Prvi pik sa NBA drafta 2012. godine je od tada pa do 2019. bio deo Nju Orleans Pelikansa, da bi se nakon toga preselio u Los Anđeles.

Dejvis je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje 17. titule u istoriji (2020. godine). U poslednjoj sezoni je igrao finale Zapadne konferencije, ali nije mogao do velikog finala jer je zaustavljen od Nikole Jokića i drugova, kasnijih šampiona.

Iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj je prosečno beležio 26 poena i 12, skokova po utakmici.

Nema sumnje da će naredne sezone Lebron Džejms i on opet biti udarne igle "jezeraša", a ostaje da se vidi za šta će to biti dovoljno.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić uživa u zasluženom odmoru i to kako...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)