SA JOVIĆEM DRUGA PESMA: Iskusni plejmejker vitalan za interese Srbije na Dalekom istoku

V. P.

30. 07. 2023. u 18:25

REPREZENTATIVCI Srbije povukli su se u idiličnu oazu sportskog centra u Staroj Pazovi, gde se u potpunom miru pripremaju za nadolazeće Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima (25. avgust - 10. septembar).

СА ЈОВИЋЕМ ДРУГА ПЕСМА: Искусни плејмејкер виталан за интересе Србије на Далеком истоку

FOTO: Tviter/KSSrbije

Okupljanje je bilo zaokupljeno pričama o tome ko neće igrati iz različitih razloga i motiva, u međuvremenu je stigla informacija da će jedan stari dobri vojnik ipak biti na raspolaganju nacionalnom timu. U ponedeljak bi pripremama trebalo da se priključi iskusni 32-godišnji plejmejker Stefan Jović, uprkos zdravstvenim problemima u najužem krugu porodice.

Nije prvi put da Nišlija velikog srca stavlja dres sa državnim grbom na prvo mesto, setimo se finalne utakmice Evrobasketa 2017. sa Slovenijom, koju je igrao gotovo na jednoj nozi nakon što je u polufinalu doživeo distorziju skočnog zgloba. Sa Jovketom u timu je druga pesma, imajući na umu da je na spisku jedini igrač kome je kreacija igre primarni kvalitet.

U tome je sa svojih 213 centimetara mogao da pomogne i Aleksej Pokuševski, ali maleri nikako da zaobiđu 21-godišnjeg momka koji ima već tri NBA sezone u timu Oklahoma Sitija. Prethodnu su obeležile povrede, poslednja je bila prelom šake u maju. Posle specijalističkih pregleda u Atini, saznao je da neće moći da trenira sa loptom do kraja avgusta, što ga eliminiše iz kruga kandidata za Mundobasket na Dalekom istoku.

KONKURIŠE 19 IGRAČA

SELEKTOR Srbije Svetislav Pešić trenutno na raspolaganju ima 18 igrača, nedostaje mladi Nikola Topić koji će se pridružiti nakon juniorskog Evrobasketa u Nišu.

Za idealnih 12 konkurišu Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Alen Smailagić, Boriša Simanić, Nikola Topić i Uroš Trifunović.

Srbiju u sklopu priprema za Mundobasket najpre očekuju tri trening utakmice zatvorenog tipa, protiv BiH i Poljske u Beogradu i sa Crnom Gorom u Podgorici. Potom slede zvanični mečevi, najpre učešće na tradicionalnom „Akropolis kupu“ u Atini, gde će igrati protiv Grčke 8. avgusta i dan kasnije sa Italijom, skoro izvesnim rivalom u drugoj rundi takmičenja na Filipinima.

Našoj publici predstaviće se u „Štark areni“ 16. avgusta, kada je na programu meč sa Portorikom, inače protivnikom u drugom kolu preliminarne grupne faze u Manili. Naredne provere imaće u Šenženu protiv Kine 20. avgusta, sa kojom će igrati prvu utakmicu na šampionatu samo šest dana kasnije, i protiv Brazila 21. avgusta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)