"VELIKI KOŠARKAŠ, DIVAN ČOVEK!" Trener Denvera Majkl Meloun se u šampionskoj noći na poseban način zahvalio Nikoli Jokiću

Z. Ćorović

14. 06. 2023. u 08:30

KRENULI su od nule, a sazidali šampionske kule, u odnosu punom podrške, poštovanja, bliskosti... Sudbina ih je spojila leta 2015, kada su obojica stigli u Nagetse. Nikola Jokić kao evropski anonimus, dok je Majkl Meloun bio trener u NBA pre toga samo jednu sezonu u Sakramentu. Osam godina kasnije Meloun je u zagrljaju Nikole i njegove braće na proslavi najvrednije titule u svetu košarke.

ВЕЛИКИ КОШАРКАШ, ДИВАН ЧОВЕК! Тренер Денвера Мајкл Мелоун се у шампионској ноћи на посебан начин захвалио Николи Јокићу

FOTO: Tanjug/AP

- Jokića možete da gledate na dva načina: kao košarkaša, dvostrukog MVP, pa MVP finala plej-ofa, osvajača titule, zbog svega što radi na terenu. Međutim, ono što je za mene bitnije, to je kako ga vidite van terena. Njegov odnos sa porodicom u Somboru, braćom, suprugom i ćerkom ovde... Oni su divna familija sa kojom sam blizak. Nikola se i u poslednjem meču ponašao kao da je to samo još jedna utakmica. Uspeh ga nije promenio, niti će, jer to nije u njegovoj prirodi. Divno je biti trener tako velikog igrača, ali i divnog čoveka. Volim Nikolu. Osam godina ljubavi, Džamal sedam godina. Prošli smo kroz mnogo toga. Samo da svi ostanemo na kursu i izazovemo sebe, da svi zajedno postanemo bolji, pojedinačno - istakao je Meloun i u šampionskoj noći koliko voli i ceni svog najboljeg igrača.

Trenersku karijeru je počeo sa 20 kao volonter u jednoj srednjoj školi. Sada, kada se u 51. godini prvi put popeo na sam vrh, u skladu sa svojom sportskom i životnom filozofijom, najavljuje dalje korake.

- Nismo zadovoljni jednom titulom. Želimo više. Sledeći korak je da stvorimo dinastiju. Pat Rajli je rekao nešto pre mnogo godina. Imao sam tu poruku u kancelariji na tabli kada sam bio trener u Sakramentu, ta poruka govori o evoluciji ove igre i kako idete od toga da ste niko i ništa do početnika, i potom kako idete od početnika do pobednika, a od pobednika do kandidata za titulu. Poslednji korak posle šampionskog je da postanete dinastija - zaključio je Meloun.

Nestvarno, popiću previše 

NA pitanje novinara kako je spavao pre utakmice, trener Denvera je šaljivo odgovorio:

- Kao beba! Budio sam se na svaka dva sata i plakao.

Prva titula mora da se proslavi maksimalno.

- Ovi momenti su nestvarni, mislim da me neće pogoditi sve to, jer ću popiti previše!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave