"ČUDNO I NEJASNO": Duško Ivanović se dotakao kalendara plej-ofa ABA lige

Novosti online

23. 05. 2023. u 22:35

CRVENA zvezda je razbila Budućnost u Podgorici (56:97) i plasirala se u finale ABA lige. Utiske posle ubedljivog trijumfa izneo je trener crveno-belih Duško Ivanović.

ЧУДНО И НЕЈАСНО: Душко Ивановић се дотакао календара плеј-офа АБА лиге

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Crnogorski stručnjak je istakao da su njegovi igrači podigli nivo agresivnosti posle uvodnih 10 minuta.

- Posle izjadnače prve deonice, podigli smo stepen agresivnosti, stigli do lakih poena iz tranzicije, iz otvorenih pozicija, stekli smo dvocifrenu prednost, Budućnost se predala, a mi odigrali jako do kraja - rekao je Ivanović.

Nakon toga je dobio pitanje da li mu je bilo teško da gleda ovakvu Budućnost?

- Sad ću vam reći jednu stvar. Sa tačke gledišta moje ekipe, ne Budućnosti, to trener Budućnosti mora da kaže. Mi smo bez obzira na razliku igrali sve vreme maksimalno koncentrisano i mislim da smo time pokazali respekt prema Budućnosti. Reći ću vam zašto. Ja sam kao igrač igrao najnižu ligu pa sam došao do Evrolige. Imao sam prilike, kad sam igrao te male lige, da igram protiv velikih igrača i onda ti veliki igrači dođu i igraju 30-50 posto. I dobiju nas 40 razlike. Ali ja posle svake takve utakmice nisam mogao da imam poštovanje prema tim igračima. A onda sam igrao protiv pravih igrača, protiv velikih timova, dođe, dobije te 40 razlike - ja zadovoljan. Vidim, poštuje me, bori se, svaka čast. To je naš pristup bio večeras, da pokažemo respekt prema Budućnosti i zato su moji momci igrali sto posto.

Potom se osvrnuo i na samo takmičenje Čudno mu je kako se ne zna kalendar takmičenja, nego se naknadno određuju termini mečeva u plej-ofu.

- Čudno i nejasno, stvarno... Jer liga koja hoće da bude ozbiljna mora da ima kalendar na početku sezone da se tačno zna kad se, šta igra. Ovde se sve pomera, stvar dogovora očito, valjda tako funkcioniše. Meni je to malo čudo ali ajde.

Za kraj je prokomentarisao to što će ekipa imati nešto dužu pauzu do narednom duela.

- Pa ja sam rekao kada imate jednu pauzu, kad nema utakmica kao što smo imali kad smo igrali Evroligu, onda to može da bude pozitivno i negativno. Da se oporave igrači - to je pozitivno, a negativno to je da se izgubi ritam. Mislim da je sad više negativno nego pozitivno. Pokušaćemo ipak da gledamo sa pozitivne strane - zaključio je Ivanović.

Podsetimo, Zvezda će u finalu igrati protiv pobednika serije Partizan - Cedevita Olimpija.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati