"CEO TIM MORA BOLJE": Željko Obradović otkrio šta ekipa treba da uradi kako bi imala šanse da pobedi u Madridu

Novosti online

04. 05. 2023. u 23:27

PARTIZAN je izgubio utakmicu od Reala sa 78:85 i sada će majstorica odlučiti o tome ko će se plasirati na Fajnal for. Utiske posle meča koji je odigran u čudnoj atmosferi izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

ЦЕО ТИМ МОРА БОЉЕ: Жељко Обрадовић открио шта екипа треба да уради како би имала шансе да победи у Мадриду

FOTO: M. Vukadinović

Trofejni stručnjak je na konferenciji za novinare istakao da je jedan skok odlučio četvrti duel.

- Čestitam Realu na pobedi. S obzirom na to kakva je utakmica bila pre dve večeri, jedan skok Tavaresa je rešio utakmicu. I posle toga imali smo dva otvorena šuta i nismo pogodili. Videćemo da li ćemo se bolje spremiti za petu utakmicu. Kada se pogleda statistika, imali smo 11 šuteva više od Reala, jedan manje za tri, a isto slobodnih bacanja. Znači, imali smo 10 poseda više i izgubili. Otvorene šuteve smo promašivali, bili brzopleti kao i u prethodnoj utakmici. Analizirali smo i analiziraćemo utakmice - rekao je Obradović.

Zahvalio se navijačima što su bili uz ekipi, iako je Srbiju juče pogodila velika tragedija kada je u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubijeno osmoro dece i čuvar.

- U ovim neverovatnim okolnostima u kojima smo imali, hvala navijačima što su u ovoj velikoj tragediji bili svim srcem uz nas. Jedino što mogu da obećam jeste da ćemo pokušati da se što bolje spremimo za petu utakmicu.

Dobru utakmicu odigrao je Danilo Anđušić, ali ni to nije bilo dovoljno za plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi.

- Ne znam šta bih rekao. Ne može da se priča o jednom igraču, uvek je tim u pitanju. Svi moraju bolje, pa i Danilo. Ali, ovde se radi o timu.

On je istakao da ekipa mora bolje da šutira kako bi imala šansu da treću put uzastopno trijumfuje u Madridu.

- Mentalna priprema utakmice svešće se na jednu stvar. Da Real igra zonsku odbranu, a mi smo sami. Prosto i jednostavno. Mi pariramo, borimo se, radimo, nalazimo rešenja, ali kada pogledate procenat šuta za tri, teško da može da se dobije. Mora bolje u procentima šuta, ako to uspemo, imaćemo veće šanse.

Partizan je na ovoj utakmici promašio čak devet slobodnih bacanja.

- Ima statistika, isti broj pokušaja penala (19), oni su pogodili 17, mi 10. Pogledajte konačnu razliku. Tri poena i slobodna bacanja, odmah je drugačija utakmica. U Istanbulu smo šutirali bez greške, a sada... Eto, a sve su to isti igrači. Probaćemo i taj segment da popravimo, da vodimo računa - zaključio je Obradović.

Podsetimo, peta utakmica na programu je u sredu, 10. maja od 21 sat u "Vizink centru". Za crno-bele je važno da će u timu biti Kevin Panter.

BONUS VIDEO: MADRID TO NE PAMTI: "Grobari" napravili feštu u prestonici Španije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar