SELTIKSI NE MARE ZA MVP TITULU: Kako je Boston ispratio Embida sa minus 34

Novosti online

04. 05. 2023. u 17:26

SELTIKSI su igrali za "život" u drugom meču polufinala Istoka i nisu marili za MVP počasti Džoela Embida. Boston je odbranom demolirao Filadelfiju (121:87) nakon što je pretrpeo brejk u prvoj utakmici i sa 1:1 u seriji putuje u grad bratske ljubavi na treći i četvrti duel u borbi za konferencijsko finale.

СЕЛТИКСИ НЕ МАРЕ ЗА МВП ТИТУЛУ: Како је Бостон испратио Ембида са минус 34

Tanjug/ap

Dan ranije, kamerunski centar je nagrađen titulom najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone i, prema sopstvenom priznanju, to ga je motivisalo da ubrza odluku o povratku na teren. Prvi meč serije propustio je zbog povrede lista.

- Trebalo je da odsustvujem četiri do šest nedelja po prvim prognozama, tako da povreda nije u potpunosti sanirana, niti će biti dok ne prođe to vreme - rekao je Embid, koji je na terenu proveo 27 minuta i ostvario učinak od 15 poena (šut 4/9), tri skoka i pet blokada. - Bio sam vrlo pasivan, ali vratiću se... Mislim da sam bio dobar u odbrani obruča, ali nismo uspevali da budemo ispred lopte. Poklonili smo im previše otvorenih šuteva za tri poena, a oni su to koristili.

JOKIĆ OD 4.00 ZA 3:0 U SERIJI

NEOPTEREĆEN zamornim pričama o MVP tituli, Nikola Jokić predvodiće Denver u trećem meču polufinala Zapada, prvom na terenu Finiksa, koji je na programu u noći između petka i subote (4.00, TV Arena sport).

Nagetsi su dobili obe utakmice na svom terenu, everntualna pobeda u trećoj bila bi ekvivalentna plasmanu u finale konferencije, jer se nijedna ekipa u istoriji nije vratila nakon 0:3.

Boston je u prvom meču stradao od ruke Džejmsa Hardena (45 poena), koji u drugom nije bio ni bleda senka tog nezaustavljivog napadača. Ubacio je svega 12, promašio 12 od 14 šuteva iz igre, uhvatio deset skokova i podelio četiri asistencije.

Seltiksi su odbranili domaći teren u drugom pokušaju bez značajnijeg učinka svog lidera, Džejson Tejtum je koprirao Hardenovu partiju i završio meč sa samo sedam poena (1/7). Međutim, odbrana i 20 pogođenih trojki bili su dovoljni da u ranoj fazi utakmice slome indisponirane Sikserse. Šest trojki ubacio je Malkolm Brogdon (23 poena), četiri Grent Vilijams (12), po tri Džejlen Braun (25) i Derik Vajt (15).

- Mislim da jednostavno moramo da igramo sa više ponosa, u prvoj utakmici smo podbacili na tom planu. Želeli smo da odigramo u granici naših sposobnosti, što smo i uradili - poručio je Džejlen Braun.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!