ZVEZDA "LUDOM UTAKMICOM" STAVILA ABA TAČKU: Ligaški deo regionalnog takmičenja završen, kreće plej-of!

Novosti online

24. 04. 2023. u 19:50 >> 19:51

UZ izvrsnu igru Nikole Ivanovića, koji je ubacio 29 poena, Crvena zvezda je u prilično interesantnoj, poslednjoj utakmici uvodnog dela ABA lige, kao gost savladala Cedevita Olimpiju sa 70:84, pa je sve spremno za početak plej-ofa. Crveno-beli su gostovanje započeli nestvarnom serijom od 17:0, potom su umalo tu prednost ispustili, da bi u u drugom poluvremenu odbili svi pokušaje suparnike da se "vrati u život" i ostvarili čak 11. uzastopnu pobedu.

ЗВЕЗДА ЛУДОМ УТАКМИЦОМ СТАВИЛА АБА ТАЧКУ: Лигашки део регионалног такмичења завршен, креће плеј-оф!

Photo: Cedevita Olimpija/Filip Barbalic/alesfevzer.com

Iako je u pitanju bila najnebitnija utakmica za oba tima, jer kako god se ona završila - znalo se da će takmaci ući u plej-of sa aktuelnih pozicija, Slovenci sa četvrte, a Zvezda sa druge, ekipa trenera Duška Ivanovića maestralno je "otvorila" ovaj duel.

Zapravo, antologijski dobro.

Za tri uvodna minuta Zvezda je napravila seriju 0:14 i, uz po sedam poena razigranih Nikole Ivanovića i Filipa Petruševa, pokazala domaćinu da je i te kako zainteresovana da nastavi seriju uspeha, te da na krilima trijumfa uđe u predstojeći plej-of ABA lige.

Tajmaut slovenačkog kluba uspeo je da na neko vreme "umiri" nalet rivala, ali nije doneo boljitak u sopstvenoj ofanzivnoj igri, pa je prednost Beograđana narasla na neverovatnih 0:17 kada se Ivanović poigrao sa skoro celom odbranom suparnika i poentirao uz prekršaj nad njim na četiri minuta do kraja uvodne deonice.

Radost rezervista Crvene zvezde u 1. četvrtini meča s Cedevita Olimpijom / Photo: Cedevita Olimpija/Filip Barbalic/alesfevzer.com

Tek kada je semafor pokazao 3:32 do završetka prve četvrtine, na semaforu su se pojavili poeni kod oba tima, jer je Amar Alibegović smanjio zaostatak na 2:17. Dakle, punih šest minuta i 28 sekundi Zvezda nije primila nijedan jedini poen...

Kako je gost naglo "prestao da igra" u onom kolektivnom smislu, za tri minuta domaćin je prišao na 10:19 i učinio rezultat "uobičajnijijim", ali, nije to delovalo kao nešto opasno po branioca trona.

Na kraju krajeva, nije se ekipa iz glavnog grada Srbije "dala" lako posle tog zakasnelog odgovora rivala: čim je počela druga četvrtina, izabranici Duška Ivanovića su počeli da podižu nivo inteziteta u odbrani, pa su u 15. minutu bez nekih naročitih muka u napadu vodili sa 14:27. Ali, kada su se te muke produžile...

Ono što se činilo nezamislivim kada je semafor pokazivao 0:17, počelo je da se dešava u drugoj polovini druge deonice, u kojoj je Cedevita Olimpija prišla na 28:30, zahvaljujući seriji od 28:13 za tačno deset minuta igre - tri u prvoj četvrtini i sedam u drugoj.

Detalj sa utakmice Cedevita Olimpija - Crvena zvezda / Photo: Cedevita Olimpija/Filip Barbalic/alesfevzer.com

Uz osam poena iskusnog Zorana Dragića, jedan manje bivšeg Zvezdinog igrača Alena Omića, te šest Matkovića, domaćin je tada pomislio da je "uhvatio rezultatski priključak", ali se na veliki predah otišlo uz daleko veću prednost crveno-belih - 30:43, usled trojke Branka Lazića (koji je nedugo zatim vrlo bolno pao prilikom pokušaja da ostvari ofanzivni skok), te pogotka Luke Mitrovića i 16. poena maltene nezaustavljivog Nikole Ivanovića.

Drugo poluvreme počelo je "igrom na mahove", pa je tako Zvezda pravila seriju 5:2, zatim njen rival 6:0, pa crveno-beli 7:2, usled čega su i poveli sa 40:55 početkom trećeg segmenta utakmice.

Od tog trenutka, do narednog obaveznog odmora, igralo se prilično ujednačeno. I grešilo se na obe strane, a i pogađalo (ne baš tako često), pa je uz Ivanovićevih 25 poena, Petruševih 12, a 10 Matkovića na semaforu bilo ispisano 52:66 uoči završnih deset minuta igre.

Bilo je jasno da će samo veliki nalet slovenačkog kluba na početku četvrte deonice moći da preokrene zbivanja, ali ... od toga nije bilo ništa. Jednom je Zvezda sebi dozvolila da maltene ispusti 17 razlike, ali kako  je u 36. minutu i dalje održavala dvocifrenu prednost, tada 76:61 posle kratkotrajnog "juriša" koji je predvodio Dragić, počele su da se otklanjaju dileme kome će pripasti oba boda sa ovog duela.

Plej-of ABA lige - raspored utakmica

Prvi mečevi četvrtfinala plej-ofa ABA lige Budućnost - Mega, Crvena zvezda - Zadar i Cedevita Olimpija - FMP biće odigrani u petak i subotu, dok će termin duela između Partizana i Studentskog centra biće naknadno saopšten zbog obaveza "crno-belih" u Evroligi, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja.

Četvrtfinalna serija u ABA ligi se igra na dve pobede.

Prvi meč četvrtfinala plej-ofa između Budućnosti i Mege biće odigran u petak od 18 sati u Podgorici, dok je drugi duel na programu sedmog maja u Beogradu, u istom terminu.

Crvena zvezda će u petak od 20 sati na svom terenu dočekati Zadar, a druga utakmica je na programu petog maja u Hrvatskoj, takođe u osam uveče.

Cedevita Olimpija će u subotu od 18.30 sati dočekati FMP, dok će drugi meč biti odigran šestog maja u Železniku (18).

Termini eventualnih majstorica biće naknadno saopšteni.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene