"TERORISTIČKI NAPAD U ATINI": Srbin u neverici, u klubu ne veruju šta im se desilo

Novosti online

13. 04. 2023. u 07:21

Drugi meč četvrtfinala FIBA Lige šampiona između AEK-a i Hapoel Jerusalima prošao je obeležen neredima koji su napravili huligani uglavnom domaćeg tima.

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У АТИНИ: Србин у неверици, у клубу не верују шта им се десило

FOTO: N. Paraušić

I u gradu je pred meč vladala velika tenzija, a onda je sve kulminiralo u dvorani. Po ulasku navijača Hapoela na tribine, navijači AEK-a su palili zastavu Izraela, postavili su palestinske zastave, a pored toga su bacali petarde i druge predmete na navijače gostiju. Tim povodom su se oglasili iz redova Hapoela.

- Dragi navijači, dešavanja u Atini su ništa manje od terorističkog napada na izraelske navijače koji su došli tamo da podrže svoj tim što godinama i čine. Proverili smo sve što može da se uradi na poluvremenu utakmice i evakuacija navijača Hapoela bila je opcija koja je momentalno odbijena jer su grčki navijači opkolili halu pa je postojala opasnost da budu napadnuti izvan dvorane. Zaustavljanje utakmice je moglo da ima ozbiljnije posledice na šta je menadžment našeg tima upozorio, pa su obavestili obezbeđenje i policiju i taj haos je mogao da dovede do haosa koji bi potencijalno ugrozio ljudske živote. Zbog bezbednosti načih navijača smo odlučili da nastavimo utakmicu uz obećanje policije da se drugi nasilni napad neće dogoditi i ukoliko se bilo šta nastavi hala će biti ispražnjena. Hapoel je zahvalan svakom navijaču koji je došao da podrži tim uprkos teškim okolnostima i žao nam je zbog traumatičnog iskustva koje su zadobili. Klub neće ćutati o ovakvim stvarima i FIBA je već dobila ozbiljnu žalbu. Hvala svakome od vas! - naveli su ih Hapoela.

Inače, trener Hapoela je Aleksandar Džikić, koji će sada u majstorici pokušati da izbori Fajnal for Lige šampiona.

Hapoel je dobio prvi meč u Jerusalima, dok je AEK sada uzvratio sa 94:78, treći meč igra se u Jerusalimu 18. aprila, a moguće je da će doći i do novih nereda.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)