NEKADAŠNJI CENTAR PANATINAIKOSA: ''Kada imate Željka Obradovića uz sebe, tada je sve moguće... Vidim Partizan na f4 Evrolige''

Novosti online

30. 03. 2023. u 19:35

Nekada legendarni košarkaš Panatinaikosa, a danas pomoćni trener u ekipi Hjuston Roketsa, Majkl Batist, govorio je o aktuelnoj sezoni Evrolige za Basketball Sphere.

НЕКАДАШЊИ ЦЕНТАР ПАНАТИНАИКОСА: Када имате Жељка Обрадовића уз себе, тада је све могуће... Видим Партизан на ф4 Евролиге

FOTO: EPA

Amerikanac je bez ikakve dileme bio jedna od najvažnijih figura za stvaranje zlatne ere Panatinaikosa pod trenerskom palicom Željka Obradovića. Za devet godina provedenih u zelenom dresu, Batist je osvojio devet titula šampiona Grčke, sedam Kupova Grčke, kao i tri Evrolige.

Uprkos tome što gotovo deceniju nema ulogu glavnog aktera u elitnom evropskom takmičenju, Majkl Batist ne propušta priliku da isprati što veći broj utakmica Evrolige.

Aktuelnu sezonu okarakterisao je kao izuzetno zanimljivu, a kako i ne bi, kada je do nedavno čak 14 timova bilo uključeno u plej- of trku.

- Mislim da je Evroliga ove sezone najbolja do sada, ako pogledamo konkurenciju. Način na koji je format napravljen doveo je do toga da se stvori mentalitet u kome je svaka utakmica važna.

U ovom sistemu igrate protiv svake ekipe u ligi, dok u moje vreme nismo imali mogućnost da igramo protiv svakoga u regularnom delu sezone. Meni se, kao ljubitelju Evrolige, ovaj sistem sviđa iz razloga što svako ima priliku da igra sa svakim – kaže Batist.

Ogroman uticaj na to što je karijera Amerikanca bila tako uspešna imao je Željko Obradović. Trofejni stručnjak danas sa uspehom vodi Partizan.

- Partizan je pronašao svoj ritam. U ranijem delu sezone nisu igrali svoju najbolju košarku. Spoznavali su prednosti i slabosti u igri. Pronašli su šta im je bilo potrebno kako bi bili u poziciji da pobeđuju i sada su jedan od timova u najboljoj formi u čitavoj ligi.

Podigli su se sa 12. mesta na poziciju koja vodi u plej- of. Mislim da će ući u Top 8 i to je velika stvar. Sa Obradovićevim povratkom će doći i do povratka titula u Partizan. – ističe Batist.

Shodno tome da crno-beli na tri kola pre kraja regularnog dela sezone imaju skor 17-14, ulazak među osam najboljih timova u Evropi se čini sasvim realnim. Ujednačenost timova, prema Batistovim rečima, potencijalno otvara vrata “Parnom valjku” da napravi i korak dalje.

- Mislim da će Partizan ući u četvrtfinale sa veoma dobrim šansama da se plasira i na Final Four. Dosta toga zavisi i od protivnika koji će im zapasti u plej-ofu. Kada imate Obradovića na svojoj strani, znajte da imate velikog takmičara koji će sjajno pripremiti tim za najvažnije utakmice. Sve je moguće, verujem da imaju velike šanse da se nađu u doigravanju, ali i na Final Fouru – tvrdi Batist.

Izrazitog favorita za osvajanje Evrolige nema, ali je Batista uspeo da izdvoji šest timova za koje smatra da imaju najveće šanse da sezonu završe sa peharom u rukama.

- To je veoma nezgodno pitanje, jer je jako teško istaći u ovakvoj konkurenciji kako jedan tim važi za mnogo bolji od drugih. Sada možemo videti tu Olympijakos, Real Madrid, Barselonu, Fenerbače, Monako, Partizan… To je najboljih šest timova.

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)