LESORU SE CRTA META: Košarkaš Partizana zbog svog greha predmet ozbiljne hajke koja bi mogla da se protumači kao preteća po život

G. KELIĆ

16. 03. 2023. u 10:43

KRIV je i on to zna. Samo što izgleda da je kriv što je živ. Košarkaš Partizana Matijasa Lesora trenutno je na listi najomraženijih osoba u Srbiji kako svojom krivicom, tako i usled hajke koja se u javnosti prethodnih dana podigla pošto je stameni Francuz u regionalnom derbiju u nekoliko navrata udario igrača crveno-belih Filipa Petruševa.

ЛЕСОРУ СЕ ЦРТА МЕТА: Кошаркаш Партизана због свог греха предмет озбиљне хајке која би могла да се протумачи као претећа по живот

FOTO: AP/Tanjug

Besomučna saopštenja iz tabore aktuelnog regionalnog i srpskog šampiona, u kojoj se targetira centar crno-belih, u osnovi za cilj imaju da se rukovodstvo ABA lige pozove na odgovornost u disciplinskom procesu protiv izgrednika, međutim, u suštini, možda i nesvesno, Partizanovom igraču crtaju metu na čelu.

Jer, sankcija neće i ne sme izostati, ali širenje mržnje i pozivanja na ubistvo, koje su poslednjih dana bezrezervno stizale sa tastatura ili iz usta Zvezdinih navijača, mogu da budu pogubniji od udaraca koji je Petrušev u ponedeljak uveče primio od Lesore.

U uzavreloj atmosferi, kakvu nosi srpski večiti derbi, očekivano je i toliko puta već viđeno da se strasti uzburkaju. Leta 2014, za vreme prvog meča finalne serije domaće Superlige, između Partizana i Crvene zvezde, došlo je do mnogo ozbiljnijeg incidenta od ovog od pre tri dana, pošto se u "klinču" našlo više prvotimaca oba kluba, a najzapaženiji momenat bio je "rvački zahvat" plejmejkera crveno-belih Demarkusa Nelsona nad centrom "valjka" Nikolom Milutinovim, kojeg je uhvatio za obe noge i tresnuo o parket.

Dobio je Amerikanac i svi ostali, kako je i trebalo, zaslužene kazne, košarka se nastavila i nikome nije pala dlaka sa glave. Kao što bi i trebalo da bude.

I mada pojedine pristalice crveno-belih pozivaju da se Lesoru zagorča život u Beogradu, te pretnje moraju ostati platonske, kao i mržnja prema bivšem igraču kojeg su nekada tapšali po leđima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024