SVET SE POKLONIO JOKIĆU: Srbin zabeležio 100. tripl-dabl u karijeri (VIDEO)

Novosti online

01. 03. 2023. u 07:57

NIKOLA Jokić ušao je u besmrtne kada je u pitanju NBA liga. Srpski košarkaš je u pobedi Denvera nad Hjustonom 112:133 (30:41, 24:33, 30:32, 28:27) zabeležio 100. tripl-dabl u karijeri.

СВЕТ СЕ ПОКЛОНИО ЈОКИЋУ: Србин забележио 100. трипл-дабл у каријери (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naterao je srpski as svet da mu se ponovo divi. Momak iz Sombora je protiv Roketsa završio sa 14 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Ovo mu je bio 24. tripl-dabl ove sezone u najjačoj ligi na svetu i 15. u poslednjih 20 utakmica.

Jokić je postao šesti igrač u istoriji NBA koji je stigao do ovog neverovatnog dostignuća. Takođe, drugi je najbrži igrač koji je došao do 100 tripl-dablova. Za to su mu bile potrebne 582 utakmice, dok je apsolutni rekorder Oskar Robertson sa samo 277.

Najefikasniji u pobedi Nagetsa bio je Džamal Marej sa 32 poena, pratio ga je Majkl Porter Džunior sa 17. Na drugoj strani najbolji je bio Teri Ison sa 17 poena i 12 skokova, dok je Džejlen Grin takođe brojao do 17. Srpski košarkaš Boban Marjanović meč je okončao sa osam poena.

Denver je i dalje lider Zapada sa učinkom 44-19, dok je Hjuston na poslednjem mestu sa 13-48.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata