SA DESETORICOM NA KUPU! Partizan bira kvartet koji može da igra u Nišu

G. KELIĆ

12. 02. 2023. u 14:09

ZNA dobro šef "parnog valjka" Željko Obradović sa kojih 12 košarkaša će danas (19.00) u 19. kolu regionalne ABA lige napasti čačanski Borac, ali sigurno nije još sasvim načisto sa odlukom o desetorici sa kojima će se od srede u Nišu upustiti u borbu za prvi ovosezonski trofej - Kup Radivoja Koraća.

СА ДЕСЕТОРИЦОМ НА КУПУ! Партизан бира квартет који може да игра у Нишу

FOTO: M. Vukadinović

Zbog velikog broja stranaca u timu (šest), najtrofejniji evropski trener biće prinuđen da u "Čairu" u rotaciji ima samo deset igrača pošto pravila jasno dozvoljavaju da svaka ekipa koristi maksimalno četiri "legionara". U taj zbir ne ulazi i kapiten Kevin Panter, koji je dobio srpsko državljanstvo u februaru 2020. godine, kada je nosio dres Crvene zvezde.

Tako će Obradović morati da bira između Amerikanaca Zeka Ledeja i Džejmsa Nanelija, Australijanca Dantea Egzuma, Grka Joanisa Papapetrua, Francuza Matijasa Lesora i Izraelca Jama Madara. Na "slatkim mukama" se nalazi strateg crno-belih pošto se svi do jednog nalaze u odličnoj formi, kao i između ostalog ceo tim koji je u seriji od sedam trijumfa u svim takmičenjima.

Zato je i ove godine, za razliku od lani, veća dilema. Prošle sezone su otpali Madar i Slovenac Gregor Glas, koji više nije tu. Opšte prihvaćeno mišljenje u javnosti je da će Izraelac opet izvisiti, dok se oko drugog viška vodi veća debata.

Lesor i Egzum su nedodirljivi jer vuku "valjak" u Evroligi, Naneli se posle dugog sna probudio i igra kao preporođen, dok su Ledej i Papapetru imali ključne role u pobedama nad Zvezdom i Žalgirisom. Važan detalj u izboru jeste zdravstvena situacija, pošto je Papapetru zbog virusa preskočio gostovanje Bajernu, dok se sa temperaturom u Minhenu borio i Ledej.

Najjači u Evropi

TRENER Čačana Dejan Mijatović dobro poznaje crno-belo okruženje.

- Bio sam deo Partizana dve sezone, znam kroz šta su ljudi prolazili. Ali, ove godine u Evroligi deluju impresivno. Sa aspekta mobilnosti, koncentracije, energije, ponašanja igrača i igre, Partizan je trenutno broj jedan u Evropi. Želim mu da izbori plej-of i ode što dalje. Zoran Kostić Cane je lepo rekao: "Partizan - postojanost, skromnost" - rekao je popularni Džoli i dodao da neće moći da računa na Lešića i kapitena Todorovića.

BONUS VIDEO: Kad "grobari" i košarkaši Partizana slave zajedno usred Minhena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)