PARTIZANOVA CRNA SERIJA: Željko Obradović se oglasio i najavio Asvel

Novosti online

12. 12. 2022. u 14:28

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da je, "s obzirom na sve okolnosti", Asvel favorit u predstojećoj utakmici Evrolige, ali je i istakao da je njegov posao da pokuša da "podigne" ekipu koja je trenutno u lošoj seriji.

ПАРТИЗАНОВА ЦРНА СЕРИЈА: Жељко Обрадовић се огласио и најавио Асвел

FOTO: M. Vukadinović

"Asvel u ovaj meč ulazi posle pobede u poslednjem kolu Evrolige protiv veoma jake ekipe Barselone u gostima. Igrali su i sinoć utakmicu i ubedljivo pobedili u domaćem prvenstvu. S obzirom na sve okolnosti, sigurno je da su oni favoriti", rekao je Obradović, prenosi klub.

Jutro posle poraza u Ljubljani od Cedevita Olimpije u ABA ligi, crno-beli su iz prestonice Slovenije otputovali za Lion, u čijem će predgrađu Vilerbanu sutra igrati meč 13. kola Evrolige protiv Asvela.

Partizan taj meč dočekuje posle četiri vezana poraza u najjačem evropskom takmičenju, odnosno sa skorom 4/8. Isti broj pobeda i poraza ima i Asvel.

"Očekuje nas teška utakmica, pogotovo posle utakmice kakva je bila u Ljubljani. Igramo za svega 48 sati, ali s druge strane i oni su igrali sinoć. Probaćemo opet da reagujemo", rekao je Obradović.

"Nije lako kad izgubiš u veoma kratkom periodu par utakmica u kojima odlučuje jedna lopta. Da li napadački, da li je skok ili bilo šta, nije lako. S te strane, naravno da je moj posao kao trenera da probam da dignem ekipu. Koliko ćemo uspeti, videćemo", dodao je trener Partizana.

Centar Partizana Alen Smailagić je istakao da bi crno-belima mnogo značila pobeda u predstojećem meču protiv Asvela.

"Dobra stvar kod zgusnutog rasporeda je što nemamo ni vremena ni prava da tugujemo posle poraza, već moramo sve misli da okrenemo ka utakmici sa Asvelom. Oni su ekipa koja je u prošlom kolu dobila Barselonu, igraju u dobroj formi i biće nam veliki izazov da im se suprotstavimo", rekao je Smailagić.

"Verujem da možemo da se izdignemo posle par poraza i da sutra odigramo dobru utakmicu. Puno bi nam značila ta pobeda u gostima", naglasio je Smailagić.

Utakmica je na programu sutra od 20.00.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove