CRVENO-BELI OGORČENI: Zvezda osudila smanjenje kazne ubici Marka Ivkovića

Tanjug

07. 12. 2022. u 15:05

Košarkaški klub Crvena zvezda osudio je odluku turskog suda, koji je Adriju Aktašu, ubici navijača "crveno-belih" Marka Ivkovića, u Istanbulu smanjio danas kaznu sa 25 na 15 godina zatvora.

ЦРВЕНО-БЕЛИ ОГОРЧЕНИ: Звезда осудила смањење казне убици Марка Ивковића

Foto: N.Skenderija

Turski i srpski mediji preneli su danas da je Aktašu kazna smanjena na 15 godina na osnovu povreda koje je zadobio u incidentu pred utakmicu Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde u Evroligi odigranu u Istanbulu 21. novembra 2014. godine.

- Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovakvu sramnu odluku kojom pojedinci u turskom pravosuđu ponovo ubijaju Ivkovića, istovremeno i pravdu. Pravdu za zločin koji se sada predstavlja kao nekakva 'samoodbrana roditelja' dok je mučki nožem u leđa ubadao Ivkovića?! Da li je neko u tom sudu razmišljao danas o njegovoj porodici? - pitaju u Crvenoj zvezdi.

Ivković je ubijen pre nešto više od sedam godina u Istanbulu uoči utakmice Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde.

- Crvena zvezda apeluje na naše državne organe i predstavnike srpske diplomatije da reaguju na ovu nepravdu u skladu sa svojim okvirima i mogućnostima, posebno nakon vesti da su 'advokati ubice' u sredu u Istanbulu, da tragedija bude veća - zahtevali puštanje na slobodu svog 'klijenta', jer je 'odležao svoje'? Za nas on nije nikakav 'klijent' u nekom pravnom ili imovinskom sporu - već 'ubica', koji je nekome oduzeo život! I to će ostati do kraja svog života - zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU: Adam Hanga najverovatnije završio sezonu