UDARIO SRBIN NA SRBINA: Bogdanović blistao, Pokuševski pobedio

Novosti online

06. 12. 2022. u 08:08

Košarkaši Oklahome pobedili su prošle noći na gostovanju ekipu Atlante sa 121:114, i tako upisali treći uzastopni trijumf u NBA ligi.

УДАРИО СРБИН НА СРБИНА: Богдановић блистао, Покушевски победио

Foto: AP

Domaća ekipa je tokom treće četvrtine u nekoliko navrata imala 14 poena prednosti, da bi tu deonicu završili sa plus četiri (88:84).

Oklahoma je zatim zaigrala bolje i u poslednjoj četvrtini serijom 23:8 povela sa 107:98 nešto manje od tri minuta pre kraja.

Šej Gildžes-Aleksander je za goste postigao 35 poena, uz šest skokova i pet asistencija, Džoš Gidi je dodao 17 poena (12 u poslednjoj deonici), dok je Usman Dijeng upisao 15 poena.

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je u pobedničkom timu za malo više od 13 minuta na terenu postigao dva poena, uz tri asistencije i dva skoka.

Dedžonte Marej je bio najefikasniji u Atlanti sa 24 poena, dabl-dabl učinak je ostvario Tre Jang sa 23 poena i 10 asistencija, a u svom drugom meču po povratku na teren posle povrede srpski igrač Bogdan Bogdanović je upisao 17 poena, uz tri skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Atlanta je na četvrtom mestu Istočne konferencije sa 13 pobeda i 11 poraza, dok je Oklahoma 12. na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 11/13.

Dalas je na svom terenu bio bolji od Finiksa sa 130:111, a do pobede ih je vodio Luka Dončić sa 33 poena.

Slovenački igrač je za ekipu iz Teksasa zabeležio i osam asistencija i šest skokova. U pobedi Dalasa 21 poen je dodao Spenser Dinvidi, a tri manje je postigao Kristijan Vud, uz devet skokova.

U ekipi Finiksa Deandre Ejton je postigao 20 poena, uz osam uhvaćenih lopti, a Kameron Pejn je zabeležio dabl-dabl sa 14 poena i 10 asistencija.

Finiks je ostao na prvom mestu Zapada sa 16 pobeda i osam poraza, dok je Dalas deveti sa 12 pobeda iz 23 utakmice.

Hjuston je posle dva produžetka na svom terenu savladao Filadelfiju sa 132:123.

Džejlen Grin je za domaći tim postigao 27 poena, Kevin Porter Džunior je dodao tri manje, Tari Ison je upisao 18, a Džabari Smit Džunior je zabeležio dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova.

Odlukom trenera za Hjuston nije igrao srpski košarkaš Boban Marjanović.

Najbolji učinak u gostujućem timu imao je Džoel Embid sa 39 poena, uz sedam skokova, Tobajas Heris je dodao 27 poena, a u svom prvom meču posle povrede Džejms Harden je postigao 21 poen (4/19 iz igre), uz sedam asistencija.

Hardenu je ovo bio prvi meč posle 2. novembra.

Filadelfija je sa polovičnim učinkom posle 24 utakmice na sedmom mestu Istoka, a Hjuston je na pretposlednjem, 14. mestu Zapada sa sedam pobeda i 17 poraza.

Pobedu je na svom terenu zabeležio Memfis koji je bio bolji od Majamija sa 101:93. Za goste nije igrao srpski košarkaš Nikola Jović.

Los Anđeles klipersi su na gostovanju pobedili Šarlot sa 119:117, a ključni koš za trijumf postigao je Kavaj Lenard 1,4 sekunde pre kraja.

Milvoki je u Orlandu bio bolji od istoimene ekipe sa 109:102, uz dabl-dabl učinak Janisa Adetokumba od 34 poena i 13 skokova.

Boston je zadržao vodeće mesto na Istoku (20/5), nakon što je na gostovanju pobedio Toronto sa 116:110, a trijumf je na gostovanju zabeležila i Indijana koja je savladala aktuelne šampione ekipu Golden stejta sa 112:104.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)