NEZAUSTAVLJIVI POKUŠEVSKI: Srbin blizu dabl-dabl učinka, meč obeležio prljavi potez Rudija Gobera

Novosti online

04. 12. 2022. u 07:59

SRPSKI košarkaš Aleksej Pokuševski imao je sjajno veče u pobedi Oklahoma siti tandera nad Minesota Timbervulvsima 135:128.

НЕЗАУСТАВЉИВИ ПОКУШЕВСКИ: Србин близу дабл-дабл учинка, меч обележио прљави потез Рудија Гобера

FOTO: Tanjug/AP

Tokom većeg dela meča Oklahoma imala je vođstvo, a domaćinu ga je prepustila tek sredinom trećeg perioda, ali je tim "gromova" uspeo da preokrene i na kraju slavi.

Na startu druge deonice i pri vođstvu Oklahome na Minesotinom parketu, Gober je došlo je do konflikta u kom je "deblji kraj" izvukao inicijator istog Rudi Gober.

Igrač Oklahome Kenrik Vilijams je prilikom prodora ka košu izgubio balans u doskoku pao na parket, neželjno srušivši i centra Minesote. Gober je impulsivno reagovao sa zemlje i sapleo rivala po nogama, što je pokrenulo tenziju i sukob.

Francuz je tom prilikom zaradio isključenje sa meča.

Aleksej Pokuševski je zablistao posle slabije partije protiv San Antonija. Minesoti je ubacio 12 poena, bez pogođene trojke, sa 5/7 za dva. Pravio je velike probleme Rudiju Goberu i ostalim rivalima u reketu Minesote svojim "eurostep" potezom, poznatim i kao "cik-cak" dvokorakom.

Prvi strelac Oklahome bio je Šej Gildžes Aleksander sa 33 poena, Džoš Gidi je upisao 21 poenom, 12 skokova i sedam asistencija. Slede Lugurenc Dort sa 18, Kenrik Vilijams sa 15 i Džeremaja Robinson-Erl sa 14 poena.

Kod Minesote bez Karl-Entoni Taunsa su raspoloženi bili Dianđelo Rasel sa 27, Entoni Edvards sa 26 i Džejlen Nouel sa 21 poenom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVE REČI IRVINGA: Sjajni šuter ismejao američki drim-tim