LUDA ZAVRŠNICA U "PIONIRU": Zvezda nastavila sjajnu seriju, pao je Makabi (FOTO)

Č. V.

24. 11. 2022. u 19:25

KOŠARKAŠI Crvene zvezde nastavili su seriju pobeda u Evroligi. Crveno-beli su u 10. kolu u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedili Makabi sa 69:68 (27:18, 9:11, 14:18, 19:21).

ЛУДА ЗАВРШНИЦА У ПИОНИРУ: Звезда наставила сјајну серију, пао је Макаби (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

Šampion Srbije i ABA lige od dolaska Duška Ivanovića na klupu igra veoma dobro, prve svega defanzivno sa dosta energije i rezultat toga su tri vezana trijumfa u elitnom takmičenju.

Nošena sjajnom podrškom sa tribina Zvezda je od starta zaigrala odlično u oba pravca i na kraju prve četvrtine imala devet poena prednosti - 27:18.

Nije se mnogo toka promenilo u nastavku. Vredi istaći nešto što se veoma retko dešava u košarci. Naime, posle poena Dobrića sa linije penala na nešto više od tri minuta nijedna ekipe nije uspela da probaci loptu kroz obruč do kraja prvog poluvremena.

Očekivala se reakcija od Makabija i desila se. Malo po malo su topili razliku igrači Odeda Kataša. U jednom trenutku su i prešli u vođstvo - 38:39, ali do kraja utakmice nijednom nisu uspeli da povedu.

Završnica je bila neverovatna. Crveno-beli su imali +8 i sve je išlo ka tome da će mirno privesti meč kraju, ali "ponos Izraela" je potom napravio seriju 8:1 što je bilo dovoljno samo za minimalan poraz.

U pobdničkom timu najviše se istakao Nemanja Nedović sa 12 poena, Hasan Martin je dodao 11. Najviše problema crveno-belima pravio je njihov bivši igrač Lorenco Braun koji je brojao do 23, njega je pratio Roman Sorkin sa 14.

Zvezda posle ovog trijumfa ima učinak 4-6, a tim iz Tel Aviva 5-5 i još uvek je bez pobede u gostima.

Posle podrške sa tribina igračima crveno-belih, navijači mogu da ostanu u "Pioniru" gde je preko video bima obezbeđen prenos utakmice Brazil - Srbija koju možete pratiti uživo na portalu "Novosti".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda